Dit zijn gekruide garnalen uit de Javaanse keuken, waar je echt je vingers bij op eet! Wij hebben er in ieder geval van genoten en vonden het jammer dat het op was.
Sambal goreng udang
Een heerlijk bijgerechtje wat snel klaar is en waar je zeker punten mee scoort!
Ingrediënten
- 24 rauwe garnalen, zonder kop en schaal
- 3 tenen knoflook
- 1 sjalotje
- 3 tl djahé (gemberpoeder)
- 1 tl sereh (citroengras)
- 1 tl ketoembar
- 2 rode pepers
- 2 el plantaardige olie
- limoensap
Instructies
- Maak met behulp van de vijzel, keukenmachine of staafmixer een mix van knoflook, sjalotje, pepers, djahé, sereh, ketoembar en zout.
- Fruit dit heel eventjes in de olie. Doe de garnalen erbij en laat het ongeveer 10 minuten stoven op laag vuur.
- Vlak voor het serveren besprenkelen met wat limoensap.
Persoonlijke notities
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!