Sambal goreng udang

garnalen

Dit zijn gekruide garnalen uit de Javaanse keuken, waar je echt je vingers bij op eet! Wij hebben er in ieder geval van genoten en vonden het jammer dat het op was.

garnalen

Sambal goreng udang

No ratings yet
Auteur: Sylvia
Een heerlijk bijgerechtje wat snel klaar is en waar je zeker punten mee scoort!
Print recept Pin recept
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 24 rauwe garnalen (zonder kop en schaal)
  • 3 tenen knoflook
  • 1 sjalotje
  • 3 tl djahé (gemberpoeder)
  • 1 tl sereh (of een stengel)
  • 1 tl ketoembar
  • 2 rode pepers
  • 2 el plantaardige olie
  • limoensap (naar smaak)

Instructies
 

  • Maak met behulp van de vijzel, keukenmachine of staafmixer een mix van knoflook, sjalotje, pepers, djahé, sereh, ketoembar en zout.
  • Fruit dit heel eventjes in de olie. Doe de garnalen erbij en laat het ongeveer 10 minuten stoven op laag vuur.
  • Vlak voor het serveren besprenkelen met wat limoensap.
Heb jij dit recept gemaakt?Jouw creatie bewonder ik graag op Instagram! Vergeet dus niet om @SilphyasKitchen of #SilphyasKitchen te vermelden.
close

Gratis eBook

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS het gratis eBook "Culinaire rondreis door Indonesië".

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info