Dit zijn gekruide garnalen uit de Javaanse keuken, waar je echt je vingers bij op eet! Wij hebben er in ieder geval van genoten en vonden het jammer dat het op was.

Sambal goreng udang
Een heerlijk bijgerechtje wat snel klaar is en waar je zeker punten mee scoort!
Print recept
Pin recept
Waardering
Porties: 4 personen
Ingrediënten
- 24 rauwe garnalen (zonder kop en schaal)
- 3 tenen knoflook
- 1 sjalotje
- 3 tl djahé (gemberpoeder)
- 1 tl sereh (of een stengel)
- 1 tl ketoembar
- 2 rode pepers
- 2 el plantaardige olie
- limoensap (naar smaak)
Aan de slag
- Maak met behulp van de vijzel, keukenmachine of staafmixer een mix van knoflook, sjalotje, pepers, djahé, sereh, ketoembar en zout.
- Fruit dit heel eventjes in de olie. Doe de garnalen erbij en laat het ongeveer 10 minuten stoven op laag vuur.
- Vlak voor het serveren besprenkelen met wat limoensap.
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat anderen in één oogopslag zien wat je er van vond door sterren te geven. Maar je kunt ook gewoon een reactie achterlaten. Vind ik superleuk!