Dit zijn gekruide garnalen uit de Javaanse keuken, waar je echt je vingers bij op eet! Wij hebben er in ieder geval van genoten en vonden het jammer dat het op was.

Sambal goreng udang
Porties: 4 personen
Afdrukken
Pin
Een heerlijk bijgerechtje wat snel klaar is en waar je zeker punten mee scoort!
Ingrediënten
- 24 rauwe garnalen zonder kop en schaal
- 3 tenen knoflook
- 1 sjalotje
- 3 tl djahé gemberpoeder
- 1 tl sereh of een stengel
- 1 tl ketoembar
- 2 rode pepers
- 2 el plantaardige olie
- limoensap naar smaak
Instructies
- Maak met behulp van de vijzel, keukenmachine of staafmixer een mix van knoflook, sjalotje, pepers, djahé, sereh, ketoembar en zout.
- Fruit dit heel eventjes in de olie. Doe de garnalen erbij en laat het ongeveer 10 minuten stoven op laag vuur.
- Vlak voor het serveren besprenkelen met wat limoensap.
Heb je dit recept al eens gemaakt?Laat dan een reactie achter en plaats jouw foto op Instagram @SilphyasKitchen of tag #silphyaskitchen!