Sambal goreng udang

Dit zijn gekruide garnalen uit de Javaanse keuken, waar je echt je vingers bij op eet! Wij hebben er in ieder geval van genoten en vonden het jammer dat het op was.

garnalen

Sambal goreng udang

Een heerlijk bijgerechtje wat snel klaar is en waar je zeker punten mee scoort!
0 van 0 stemmen
Print recept Pin recept Waardering
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten
 

  • 24 rauwe garnalen (zonder kop en schaal)
  • 3 tenen knoflook
  • 1 sjalotje
  • 3 tl djahé (gemberpoeder)
  • 1 tl sereh (of een stengel)
  • 1 tl ketoembar
  • 2 rode pepers
  • 2 el plantaardige olie
  • limoensap (naar smaak)

Aan de slag
 

  • Maak met behulp van de vijzel, keukenmachine of staafmixer een mix van knoflook, sjalotje, pepers, djahé, sereh, ketoembar en zout.
  • Fruit dit heel eventjes in de olie. Doe de garnalen erbij en laat het ongeveer 10 minuten stoven op laag vuur.
  • Vlak voor het serveren besprenkelen met wat limoensap.
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat anderen in één oogopslag zien wat je er van vond door sterren te geven. Maar je kunt ook gewoon een reactie achterlaten. Vind ik superleuk!

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Deel je enthousiasme!
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *