Sambal goreng udang

Dit zijn gekruide garnalen uit de Javaanse keuken, waar je echt je vingers bij op eet! Wij hebben er in ieder geval van genoten en vonden het jammer dat het op was.

garnalen

Sambal goreng udang

Prep: 5 min
Kook: 10 min
Totaal: 15 min
Porties: 4 personen
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin
Een heerlijk bijgerechtje wat snel klaar is en waar je zeker punten mee scoort!

Ingrediënten

  • 24 rauwe garnalen zonder kop en schaal
  • 3 tenen knoflook
  • 1 sjalotje
  • 3 tl djahé gemberpoeder
  • 1 tl sereh of een stengel
  • 1 tl ketoembar
  • 2 rode pepers
  • 2 el plantaardige olie
  • limoensap naar smaak

Instructies

  • Maak met behulp van de vijzel, keukenmachine of staafmixer een mix van knoflook, sjalotje, pepers, djahé, sereh, ketoembar en zout.
  • Fruit dit heel eventjes in de olie. Doe de garnalen erbij en laat het ongeveer 10 minuten stoven op laag vuur.
  • Vlak voor het serveren besprenkelen met wat limoensap.
Heb je dit recept al eens gemaakt?Tag @SilphyasKitchen op Instagram en gebruik de hashtag #silphyaskitchen
close

Gewoon lekker, lekker plantaardig!

Sluit je aan bij 790 anderen en kook met me mee!

Je ontvangt maximaal 1 keer per week een e-mail

Plaats een reactie

Review