Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ajam pedis
In plaats van kippenpootjes kun je natuurlijk ook vleugeltjes of dijen nemen.
Kook:
30
minuten
min
Porties (aanpasbaar):
6
personen
Ingrediënten
▢
1
kilo
kippenpootjes
▢
2
uien
▢
4
tenen
knoflook
▢
3
grote lomboks
▢
½
tl
asem
▢
2
daun salam
▢
2
plakjes
laos of 1 tl poeder
▢
1
el
sambal oelek
▢
1
tl
trassi
▢
2
tl
gula djawa
▢
1
tl
tomatenpuree
▢
zout
Kookstand
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Laat in een pan de olie goed heet worden en bak de kippendijen flink aan.
Nadat de kipstukken lichtbruin zijn geworden, uit de olie halen en eventjes neer leggen op een stukje keukenpapier zodat de olie uit de kip trekt.
Snijd de uien en knoflook fijn en fruit deze in olie glazig.
Snijd de lomboks in kleine ringetjes en voeg ze met de overige boemboes (blaadjes salam, laos, sambal etc.) toe en fruit ze even mee.
Doe dan de stukken gebakken kip er weer bij.
Los de asem op in water en voeg dit ook toe samen met de tomatenpuree.
Laat het geheel ongeveer een half uurtje op een heel klein vuurtje sudderen, totdat de kip gaar is.
Persoonlijke notities
Voeg hier jouw persoonlijke notities toe.
Bewaaar recept
Opgeslagen!