Gegrilde courgette, met Parmezaanse kaas gegratineerd
Kook: 45 minutenmin
Porties (aanpasbaar):3personen
Ingrediënten
3courgettes
125gramspekblokjes
2tenenknoflook
1elolijfolie
2elpesto
15kerstomaatjes
1 á 2 sjalotten
10olijven
50gramParmezaanse kaas
peper en zout
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bak de spekblokjes knapperig en leg ze op een keukenpapiertje om uit te lekken.
Was de courgettes goed, snijd ze doormidden en schraap met een theelepel het middelste gedeelte er uit. Leg dit even opzij want dat ga je straks fruiten.
Snijd de sjalotten en knoflook ragfijn. Fruit in een koekenpan het courgetteschraapsel, de sjalotten en de knoflook en laat dit even een beetje afkoelen. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Schep de vulling in de “gootjes” van de courgette. Schep de uitgebakken spekjes erover en voeg de in dunne plakjes gesneden olijven toe.
Vet een ovenschaal in met olijfolie en leg hierin de courgettes. Strooi er de Parmezaanse kaas over en leg de cherry tomaatjes rondom.
Zet de schaal 30 minuten in de oven (af en toe even prikken om te kijken of de courgettes al gaar zijn).