Gegrilde courgette gegratineerd met Parmezaanse kaas

Bereiding 45 minuten
Gang Diner
Keuken Nederlands
Porties 3 personen

Ingrediënten

  • 3 courgettes
  • 125 gram spekblokjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 2 el pesto
  • 15 kerstomaatjes
  • 1 á 2 sjalotten
  • 10 olijven
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • peper en zout

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bak de spekblokjes knapperig en leg ze op een keukenpapiertje om uit te lekken.
  • Was de courgettes goed, snijd ze doormidden en schraap met een theelepel het middelste gedeelte er uit. Leg dit even opzij want dat ga je straks fruiten.
  • Snijd de sjalotten en knoflook ragfijn. Fruit in een koekenpan het courgetteschraapsel, de sjalotten en de knoflook en laat dit even een beetje afkoelen. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Schep de vulling in de “gootjes” van de courgette. Schep de uitgebakken spekjes erover en voeg de in dunne plakjes gesneden olijven toe.
  • Vet een ovenschaal in met olijfolie en leg hierin de courgettes. Strooi er de Parmezaanse kaas over en leg de cherry tomaatjes rondom.
  • Zet de schaal 30 minuten in de oven (af en toe even prikken om te kijken of de courgettes al gaar zijn).
Ga jij dit recept maken? Laat het weten in een reactie hieronder.Vergeet niet een foto van het resultaat te delen op Instagram! Volg @SilphyasKitchen of gebruik de hashtag #silphyaskitchen

Recepten direct in je inbox?

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Plaats een reactie

Review