Gegrilde courgette gegratineerd met Parmezaanse kaas

gegrilde courgette

Gegrilde courgette, met Parmezaanse kaas gegratineerd

Prep: 15 min
Kook: 30 min
Totaal: 45 min
Porties: 3 personen
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin

Ingrediënten

  • 3 courgettes
  • 125 gr spekblokjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 2 el pesto
  • 15 cherrytomaatjes
  • 1 á 2 sjalotten
  • 10 olijven
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • peper naar smaak
  • zout naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bak de spekblokjes knapperig en leg ze op een keukenpapiertje om uit te lekken.
  • Was de courgettes goed, snijd ze doormidden en schraap met een theelepel het middelste gedeelte er uit. Leg dit even opzij want dat ga je straks fruiten.
  • Snijd de sjalotten en knoflook ragfijn. Fruit in een koekenpan het courgetteschraapsel, de sjalotten en de knoflook en laat dit even een beetje afkoelen. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Schep de vulling in de “gootjes” van de courgette. Schep de uitgebakken spekjes erover en voeg de in dunne plakjes gesneden olijven toe.
  • Vet een ovenschaal in met olijfolie en leg hierin de courgettes. Strooi er de Parmezaanse kaas over en leg de cherry tomaatjes rondom.
  • Zet de schaal 30 minuten in de oven (af en toe even prikken om te kijken of de courgettes al gaar zijn).
Diner
Nederlands
Courgette met Parmezaanse kaas, Gegrilde courgette, Ovenschotel
Heb je dit recept al eens gemaakt?Laat dan een reactie achter en plaats jouw foto op Instagram @SilphyasKitchen of tag #silphyaskitchen!
close

Cadeautje van mij, voor jou!

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS toegang tot gratis eBooks en meer.

Plaats een reactie

Review