Gegrilde courgette, met Parmezaanse kaas gegratineerd

gegrilde courgette

Gegrilde courgette, met Parmezaanse kaas gegratineerd

0 van 0 stemmen
Print recept Pin recept Waardering
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 3 personen

Ingrediënten
 

  • 3 courgettes
  • 125 gr spekblokjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 2 el pesto
  • 15 cherrytomaatjes
  • 1 á 2 sjalotten
  • 10 olijven
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • peper (naar smaak)
  • zout (naar smaak)

Aan de slag
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bak de spekblokjes knapperig en leg ze op een keukenpapiertje om uit te lekken.
  • Was de courgettes goed, snijd ze doormidden en schraap met een theelepel het middelste gedeelte er uit. Leg dit even opzij want dat ga je straks fruiten.
  • Snijd de sjalotten en knoflook ragfijn. Fruit in een koekenpan het courgetteschraapsel, de sjalotten en de knoflook en laat dit even een beetje afkoelen. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Schep de vulling in de “gootjes” van de courgette. Schep de uitgebakken spekjes erover en voeg de in dunne plakjes gesneden olijven toe.
  • Vet een ovenschaal in met olijfolie en leg hierin de courgettes. Strooi er de Parmezaanse kaas over en leg de cherry tomaatjes rondom.
  • Zet de schaal 30 minuten in de oven (af en toe even prikken om te kijken of de courgettes al gaar zijn).
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat anderen in één oogopslag zien wat je er van vond door sterren te geven. Maar je kunt ook gewoon een reactie achterlaten. Vind ik superleuk!

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Deel je enthousiasme!
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *