Gegrilde courgette gegratineerd met Parmezaanse kaas

gegrilde courgette
gegrilde courgette

Gegrilde courgette, met Parmezaanse kaas gegratineerd

No ratings yet
Auteur: Sylvia
Print recept Pin recept
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 3 personen

Ingrediënten

  • 3 courgettes
  • 125 gr spekblokjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 2 el pesto
  • 15 cherrytomaatjes
  • 1 á 2 sjalotten
  • 10 olijven
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • peper (naar smaak)
  • zout (naar smaak)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bak de spekblokjes knapperig en leg ze op een keukenpapiertje om uit te lekken.
  • Was de courgettes goed, snijd ze doormidden en schraap met een theelepel het middelste gedeelte er uit. Leg dit even opzij want dat ga je straks fruiten.
  • Snijd de sjalotten en knoflook ragfijn. Fruit in een koekenpan het courgetteschraapsel, de sjalotten en de knoflook en laat dit even een beetje afkoelen. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Schep de vulling in de “gootjes” van de courgette. Schep de uitgebakken spekjes erover en voeg de in dunne plakjes gesneden olijven toe.
  • Vet een ovenschaal in met olijfolie en leg hierin de courgettes. Strooi er de Parmezaanse kaas over en leg de cherry tomaatjes rondom.
  • Zet de schaal 30 minuten in de oven (af en toe even prikken om te kijken of de courgettes al gaar zijn).
Diner
Nederlands
Courgette met Parmezaanse kaas, Gegrilde courgette, Ovenschotel
Heb jij dit recept gemaakt?Jouw creatie bewonder ik graag op Instagram! Vergeet dus niet om @SilphyasKitchen of #SilphyasKitchen te vermelden.
close

Gratis eBook

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS het gratis eBook "Culinaire rondreis door Indonesië".

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info