Gegrilde groenten: snel, lekker en gezond

Vanmorgen schreeuwde de kop van een krant “Cadeauzomer”. Wat een wonderlijke term voor een paar dagen (flinke) warmte, terwijl we niet echt een goede zomer hebben gehad. Maar goed, ik ben er blij mee, maar wanneer het buiten warm is – erg warm zelfs – heb ik niet zo heel veel zin om te koken. Maar gegrilde groenten kan altijd!

Barbecue

En BBQ-en is ook zo wat, daar heb je niet altijd zin in. Het is tenslotte toch voornamelijk vlees wat je binnenkrijgt. Althans bij ons thuis. Er wordt gezegd dat dat lekker makkelijk voor mij is, maar dat zie ik anders. Ik sta vlees te marineren, draaien, pletten, steken, salade maken etc. En als dat allemaal gedaan is leg manlief het op de BBQ en zegt dan “lekker makkelijk zo, hè schat?” Eh… niet dus!

Lekker en gezond

Ik wilde gewoon lekker, gezond en snel klaar. Vooral dat snel klaar en niet echt tijd in de keuken doorbrengen was zeer aanlokkelijk. Dat is gelukt met deze gegrilde groenten. Neem gewoon een lading groenten waar je van houdt, snijd de hele bups in hapklare brokken (wel van gelijke grootte i.v.m. de garing) en het begin is er. Je hoeft alleen nog maar vlees, vis of vleesvervanger te bakken en klaar ben je. Oké oké, misschien nog wat aardappeltjes bakken.

Sta je ondertussen toch weer langer in de keuken dan verwacht.

gegrilde groenten

Gegrilde groenten

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Waardering
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 courgette groen
  • 1 courgette geel
  • 1 rode paprika
  • 3 rode uien
  • 1 aubergine
  • 5 tenen knoflook
  • 1 bakje champignons

Instructies

  • Verwarm de oven tot 220ºC en leg een vel bakpapier op de bakplaat.
  • Snijd alle groenten in ongeveer even grote stukken en leg tezamen met de gepelde tenen knoflook op de bakplaat.
  • Strooi naar smaak kruiden erover en besprenkel met olijfolie.
  • Hussel het geheel goed door elkaar met je handen en schuif de bakplaat de oven in.
  • Na ca. 10 minuten even kijken, alles omscheppen en nog een minuut of 10 laten staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *