Gegrilde groenten: snel, lekker en gezond

Vanmorgen schreeuwde de kop van een krant “Cadeauzomer”. Wat een wonderlijke term voor een paar dagen (flinke) warmte, terwijl we niet echt een goede zomer hebben gehad. Maar goed, ik ben er blij mee, maar wanneer het buiten warm is – erg warm zelfs – heb ik niet zo heel veel zin om te koken. Maar gegrilde groenten kan altijd!

Lekker, gezond en snel klaar. Vooral dat snel klaar en niet echt tijd in de keuken doorbrengen was zeer aanlokkelijk. Dat is gelukt met deze gegrilde groenten. Neem gewoon een lading groenten waar je van houdt, snijd de hele bups in hapklare brokken (wel van gelijke grootte i.v.m. de garing) en het begin is er. Beetje rijst of gebakken aardappelen erbij en klaar ben je.

gegrilde groenten

Gegrilde groenten

Kook: 45 minuten
Porties (aanpasbaar):2 personen

Ingrediënten

  • 1 courgette, groen
  • 1 courgette, geel
  • 1 paprika, rood
  • 3 uien, rood
  • 1 aubergine
  • 5 tenen knoflook
  • 200 gram champignons

Instructies

  • Verwarm de oven tot 200ºC en leg een vel bakpapier op de bakplaat.
  • Snijd alle groenten in ongeveer even grote stukken en leg tezamen met de gepelde tenen knoflook op de bakplaat.
  • Strooi naar smaak kruiden erover en besprenkel met olijfolie.
  • Hussel het geheel goed door elkaar met je handen en schuif de bakplaat de oven in, net onder het midden.
  • Kijk na een half uurtje en schep alles even om. Bij mij moet het dan meestal nog een minuut of tien.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie