Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Shakshuka
5
van 1 stem
Auteur:
Sylvia
Heerlijk als lunch voor vier personen, of als hoofdgerecht met een salade en een stuk stokbrood of Turks brood. Vervang het brood desgewenst voor glutenvrij brood of laat het achterwege en serveer er extra salade bij.
Print recept
Pin recept
Voorbereidingstijd:
5
minuten
Bereidingstijd:
20
minuten
Totale tijd:
25
minuten
Porties:
4
personen
Keukenspullen
Hapjespan
Ingrediënten
300
gram
gehakt
2
uien
1
teentje
knoflook
3
tomaten
2
paprika's
4
eieren
1
el
ras el hanout
Instructies
Snipper de ui en snijd de knoflook in piepkleine stukjes (persen kan natuurlijk ook).
Neem een hapjespan en rul hierin het gehakt.
Zodra het gehakt een kleurtje krijgt, voeg je de ui en knoflook toe.
Snijd ondertussen tomaten en paprika’s in kleine stukjes en voeg dit toe. Strooi de kruiden erbij en roer even goed door.
Wanneer de paprika en tomaten zacht zijn geworden maak je 4 kuiltjes in het mengsel. Breek in ieder kuiltje een ei.
Leg een deksel of zilverfolie over de pan en laat dit zachtjes stoven tot het ei is gestold.
Diner, Lunch
Mediterraan, Midden Oosten
Shakshuka, Shakshuka met gehakt
Heb jij dit recept gemaakt?
Jouw creatie bewonder ik graag op Instagram! Vergeet dus niet om
@SilphyasKitchen
of
#SilphyasKitchen
te vermelden.