Shakshuka

Ik hou van eenpansgerechten. Weinig afwas, snel klaar, lekker smullen. “Zoveel mensen, zoveel wensen” wordt er gezegd. Dat geldt ook zeker voor recepten. Ik hoor wel eens “ja maar ik wil het échte authentieke recept”. In mijn ogen is dat een onmogelijk iets. Om wat voor recept of welke cultuur het ook gaat; mensen koken op hun eigen manier. Ze leren iets van hun moeder of oma, voegen een stukje ‘eigen’ er aan toe en geven dat weer door aan anderen. Voor shakshuka is het eigenlijk niet anders. Goedbeschouwd is het basisrecept niets meer dan eieren in een lekkere tomatensaus. Hieronder mijn versie voor de vleesliefhebber.

Vegetarische shakshuka
Dit heerlijke eenpansgerecht is lekker tijdens de lunch, maar kan eigenlijk ieder moment van de dag wel. Dit is puur comfort food.
Naar recept
shakshuka
Shakshuka

Shakshuka

Prep: 5 min
Kook: 20 min
Totaal: 25 min
Porties: 4 personen
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin
Heerlijk als lunch voor vier personen, of als hoofdgerecht met een salade en een stuk stokbrood of Turks brood. Vervang het brood desgewenst voor glutenvrij brood of laat het achterwege en serveer er extra salade bij.

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 300 gram gehakt
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 3 tomaten
  • 2 paprika’s
  • 4 eieren
  • 1 el ras el hanout

Instructies

  • Snipper de ui en snijd de knoflook in piepkleine stukjes (persen kan natuurlijk ook).
  • Neem een hapjespan en rul hierin het gehakt.
  • Zodra het gehakt een kleurtje krijgt, voeg je de ui en knoflook toe.
  • Snijd ondertussen tomaten en paprika’s in kleine stukjes en voeg dit toe. Strooi de kruiden erbij en roer even goed door.
  • Wanneer de paprika en tomaten zacht zijn geworden maak je 4 kuiltjes in het mengsel. Breek in ieder kuiltje een ei.
  • Leg een deksel of zilverfolie over de pan en laat dit zachtjes stoven tot het ei is gestold.
Diner, Lunch
Mediterraan, Midden Oosten
Shakshuka, Shakshuka met gehakt
Heb je dit recept al eens gemaakt?Tag @SilphyasKitchen op Instagram en gebruik de hashtag #silphyaskitchen
close

Gewoon lekker, lekker plantaardig!

Sluit je aan bij 794 anderen en kook met me mee!

Je ontvangt maximaal 1 keer per week een e-mail

Plaats een reactie

Review