Ik hou van eenpansgerechten. Weinig afwas, snel klaar, lekker smullen. “Zoveel mensen, zoveel wensen” wordt er gezegd. Dat geldt ook zeker voor recepten. Ik hoor wel eens “ja maar ik wil het échte authentieke recept”. In mijn ogen is dat een onmogelijk iets. Om wat voor recept of welke cultuur het ook gaat; mensen koken op hun eigen manier. Ze leren iets van hun moeder of oma, voegen een stukje ‘eigen’ er aan toe en geven dat weer door aan anderen. Voor shakshuka is het eigenlijk niet anders. Goedbeschouwd is het basisrecept niets meer dan eieren in een lekkere tomatensaus. Hieronder mijn versie voor de vleesliefhebber.

Recept shakshuka
Shakshuka
Materiaal
Ingrediënten
- 300 gram gehakt
- 2 uien
- 1 teen knoflook
- 3 tomaten
- 2 paprika’s
- 4 eieren
- 1 el ras el hanout
Zo maak je het
- Snipper de ui en snijd de knoflook in piepkleine stukjes (persen kan natuurlijk ook).
- Neem een hapjespan en rul hierin het gehakt.
- Zodra het gehakt een kleurtje krijgt, voeg je de ui en knoflook toe.
- Snijd ondertussen tomaten en paprika’s in kleine stukjes en voeg dit toe. Strooi de kruiden erbij en roer even goed door.
- Wanneer de paprika en tomaten zacht zijn geworden maak je 4 kuiltjes in het mengsel. Breek in ieder kuiltje een ei.
- Leg een deksel of zilverfolie over de pan en laat dit zachtjes stoven tot het ei is gestold.
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!