Shakshuka

Shakshuka

Ik hou van eenpansgerechten. Weinig afwas, snel klaar, lekker smullen. “Zoveel mensen, zoveel wensen” wordt er gezegd. Dat geldt ook zeker voor recepten. Ik hoor wel eens “ja maar ik wil het échte authentieke recept”. In mijn ogen is dat een onmogelijk iets. Om wat voor recept of welke cultuur het ook gaat; mensen koken op hun eigen manier. Ze leren iets van hun moeder of oma, voegen een stukje ‘eigen’ er aan toe en geven dat weer door aan anderen. Voor shakshuka is het eigenlijk niet anders. Goedbeschouwd is het basisrecept niets meer dan eieren in een lekkere tomatensaus. Hieronder mijn versie voor de vleesliefhebber.

Vegetarische shakshuka
Dit heerlijke eenpansgerecht is lekker tijdens de lunch, maar kan eigenlijk ieder moment van de dag wel. Dit is puur comfort food.
Naar recept
shakshuka
Shakshuka

Shakshuka

5 van 1 stem
Auteur: Sylvia
Heerlijk als lunch voor vier personen, of als hoofdgerecht met een salade en een stuk stokbrood of Turks brood. Vervang het brood desgewenst voor glutenvrij brood of laat het achterwege en serveer er extra salade bij.
Print recept Pin recept
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Keukenspullen

Ingrediënten

  • 300 gram gehakt
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 3 tomaten
  • 2 paprika’s
  • 4 eieren
  • 1 el ras el hanout

Instructies
 

  • Snipper de ui en snijd de knoflook in piepkleine stukjes (persen kan natuurlijk ook).
  • Neem een hapjespan en rul hierin het gehakt.
  • Zodra het gehakt een kleurtje krijgt, voeg je de ui en knoflook toe.
  • Snijd ondertussen tomaten en paprika’s in kleine stukjes en voeg dit toe. Strooi de kruiden erbij en roer even goed door.
  • Wanneer de paprika en tomaten zacht zijn geworden maak je 4 kuiltjes in het mengsel. Breek in ieder kuiltje een ei.
  • Leg een deksel of zilverfolie over de pan en laat dit zachtjes stoven tot het ei is gestold.
Diner, Lunch
Mediterraan, Midden Oosten
Shakshuka, Shakshuka met gehakt
Heb jij dit recept gemaakt?Jouw creatie bewonder ik graag op Instagram! Vergeet dus niet om @SilphyasKitchen of #SilphyasKitchen te vermelden.
close

Gratis eBook

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS het gratis eBook "Culinaire rondreis door Indonesië".

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info