Ik hou van eenpansgerechten. Weinig afwas, snel klaar, lekker smullen. “Zoveel mensen, zoveel wensen” wordt er gezegd. Dat geldt ook zeker voor recepten. Ik hoor wel eens “ja maar ik wil het échte authentieke recept”. In mijn ogen is dat een onmogelijk iets. Om wat voor recept of welke cultuur het ook gaat; mensen koken op hun eigen manier. Ze leren iets van hun moeder of oma, voegen een stukje ‘eigen’ er aan toe en geven dat weer door aan anderen. Voor shakshuka is het eigenlijk niet anders. Goedbeschouwd is het basisrecept niets meer dan eieren in een lekkere tomatensaus. Hieronder mijn versie voor de vleesliefhebber.
Scroll helemaal naar beneden voor een vegetarische versie van deze heerlijke shakshuka.

Shakshuka
Keukenspullen
Ingrediënten
- 300 gram gehakt
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 3 tomaten
- 2 paprika's
- 4 eieren
- 1 el ras el hanout
Aan de slag
- Snipper de ui en snijd de knoflook in piepkleine stukjes (persen kan natuurlijk ook).
- Neem een hapjespan en rul hierin het gehakt.
- Zodra het gehakt een kleurtje krijgt, voeg je de ui en knoflook toe.
- Snijd ondertussen tomaten en paprika’s in kleine stukjes en voeg dit toe. Strooi de kruiden erbij en roer even goed door.
- Wanneer de paprika en tomaten zacht zijn geworden maak je 4 kuiltjes in het mengsel. Breek in ieder kuiltje een ei.
- Leg een deksel of zilverfolie over de pan en laat dit zachtjes stoven tot het ei is gestold.
