Shakshuka maken op de camping deed ik jaren geleden voor het eerst. Het is een simpel recept; het kost je weinig tijd en het is een eenpansgerecht. Geen ladingen afwas mee dus naar de natte ruimte. Toen maakte ik het met verse tomaten, deze variant heb ik gemaakt met tomatenblokjes uit blik. Dat is zo mogelijk nog makkelijker! Een flinke hand groenvoer erbij en klaar ben je.
Vleesliefhebber? Lees dan ook verder. Helemaal aan het eind van het recept vind je een versie voor de carnivoor.
Spinazie over?
Waarschijnlijk heb je spinazie niet standaard in je koelkast en heb je dus een zak moeten kopen. Je hebt maar 100 gram nodig voor dit recept en de zakken gewassen spinazie zijn meestal minimaal 400 gram. Daarom geef ik je gelijk wat tips om de rest van de spinazie in te verwerken:
- spinazie limoen smoothie lekker als onderdeel van je ontbijt
- met spinazie gevulde wraps als avondeten
- spinaziemuffins voor de lunchtrommel of als onderdeel van een picknick
- of je gebruikt nog wat meer spinazie in de shakshuka
Materiaal
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 1 paprika
- 2 tenen knoflook
- 1 tl ras el hanout
- ½ tl hot paprikapoeder
- snuf komijnpoeder
- snuf cayennepeper
- 1 el ras el hanout
- 2 blikken tomatenblokjes
- 100 gr spinazie
- 4 eieren
Zo maak je het
- Snijd de paprika in blokjes en pers de knoflook erboven. Fruit ze in de olie.
- Strooi de kruiden erover zodra de paprika zachter is en bak het even mee.
- Hak ondertussen de spinazie grof.
- Giet de tomatenblokjes erbij en breng aan de kook. Voeg dan de spinazie toe en laat het slinken in de tomatensaus.
- Maak nu vier kuiltjes in de saus en breek boven ieder kuiltje een ei.
- Leg een deksel of zilverfolie over de pan en laat het geheel zachtjes stoven tot het ei is gestold.
- Serveer met een salade of – mijn voorkeur- met brood, stokbrood of naan.

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!