Shakshuka voor de vegetariër

Shakshuka maken op de camping deed ik jaren geleden voor het eerst. Het is een simpel recept; het kost je weinig tijd en het is een eenpansgerecht. Geen ladingen afwas mee dus naar de natte ruimte. Toen maakte ik het met verse tomaten, deze variant heb ik gemaakt met tomatenblokjes uit blik. Dat is zo mogelijk nog makkelijker! Een flinke hand groenvoer erbij en klaar ben je.

Vleesliefhebber? Neem hier dan maar eens een kijkje. In dat shakshuka recept wordt gehakt verwerkt.

Spinazie over?

Waarschijnlijk heb je spinazie niet standaard in je koelkast en heb je dus een zak moeten kopen. Je hebt maar 100 gram nodig voor dit recept en de zakken gewassen spinazie zijn meestal minimaal 400 gram. Daarom geef ik je gelijk wat tips om de rest van de spinazie in te verwerken:

shakshuka

Shakshuka voor de vegetariër

Een heerlijk eenpansgerecht.
0 van 0 stemmen
Print recept Pin recept Waardering
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2 personen
Calorieën: 340 kcal

Keukenspullen

Ingrediënten
 

  • 2 el olijfolie
  • 1 paprika
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl ras el hanout
  • ½ tl hot paprikapoeder
  • snuf komijnpoeder
  • snuf cayennepeper
  • 1 el ras el hanout
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 100 gr spinazie
  • 4 eieren

Aan de slag
 

  • Snijd de paprika in blokjes en pers de knoflook erboven. Fruit ze in de olie.
  • Strooi de kruiden erover zodra de paprika zachter is en bak het even mee.
  • Hak ondertussen de spinazie grof.
  • Giet de tomatenblokjes erbij en breng aan de kook. Voeg dan de spinazie toe en laat het slinken in de tomatensaus.
  • Maak nu vier kuiltjes in de saus en breek boven ieder kuiltje een ei.
  • Leg een deksel of zilverfolie over de pan en laat het geheel zachtjes stoven tot het ei is gestold.
  • Serveer met een salade of – mijn voorkeur- met brood, stokbrood of naan.
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat anderen in één oogopslag zien wat je er van vond door sterren te geven. Maar je kunt ook gewoon een reactie achterlaten. Vind ik superleuk!
shakshuka
Deel je enthousiasme!
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *