Vegetarische shakshuka

shakshuka

Shakshuka maken op de camping deed ik jaren geleden voor het eerst. Het is een simpel recept; het kost je weinig tijd en het is een eenpansgerecht. Geen ladingen afwas mee dus naar de natte ruimte. Toen maakte ik het met verse tomaten, deze variant heb ik gemaakt met tomatenblokjes uit blik. Dat is zo mogelijk nog makkelijker! Een flinke hand groenvoer erbij en klaar ben je.

Vleesliefhebber? Lees dan ook verder. Helemaal aan het eind van het recept vind je een versie voor de carnivoor.

Spinazie over?

Waarschijnlijk heb je spinazie niet standaard in je koelkast en heb je dus een zak moeten kopen. Je hebt maar 100 gram nodig voor dit recept en de zakken gewassen spinazie zijn meestal minimaal 400 gram. Daarom geef ik je gelijk wat tips om de rest van de spinazie in te verwerken:

shakshuka

Vegetarische shakshuka

No ratings yet
Auteur: Sylvia
Dit heerlijke eenpansgerecht is lekker tijdens de lunch, maar kan eigenlijk ieder moment van de dag wel. Dit is puur comfort food.
Print recept Pin recept
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2 personen

Keukenspullen

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 1 paprika
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl ras el hanout
  • ½ tl hot paprikapoeder
  • snuf komijnpoeder
  • snuf cayennepeper
  • 1 el ras el hanout
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 100 gr spinazie
  • 4 eieren

Instructies
 

  • Snijd de paprika in blokjes en pers de knoflook erboven. Fruit ze in de olie.
  • Strooi de kruiden erover zodra de paprika zachter is en bak het even mee.
  • Hak ondertussen de spinazie grof.
  • Giet de tomatenblokjes erbij en breng aan de kook. Voeg dan de spinazie toe en laat het slinken in de tomatensaus.
  • Maak nu vier kuiltjes in de saus en breek boven ieder kuiltje een ei.
  • Leg een deksel of zilverfolie over de pan en laat het geheel zachtjes stoven tot het ei is gestold.
  • Serveer met een salade of – mijn voorkeur- met brood, stokbrood of naan.
Diner, Lunch, Ontbijt
Mediterraan, Midden Oosten
Shakshuka, Vegetarische shakshuka
Heb jij dit recept gemaakt?Jouw creatie bewonder ik graag op Instagram! Vergeet dus niet om @SilphyasKitchen of #SilphyasKitchen te vermelden.
Shakshuka
Heerlijk als lunch voor vier personen, of als hoofdgerecht met een salade en een stuk stokbrood of Turks brood. Vervang het brood desgewenst voor glutenvrij brood of laat het achterwege en serveer er extra salade bij.
Naar recept
Shakshuka

close

Gratis eBook

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS het gratis eBook "Culinaire rondreis door Indonesië".

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info