Verwijder de klokhuizen en schil de appels. Snijd ze vervolgens in kleine stukjes.
Verwijder de zaadjes en zaadlijst van de paprika. Snijd vervolgens in stukken.
Pel de ui en snijd hem grof.
Pers de citroenen uit.
Varkenshaas
Mix de olie, knoflook, chilipoeder en kaneelpoeder in een diep bord. Breng op smaak met peper en zout.
Smeer het kruidenmengsel over de varkenshaas en masseer het er goed in. Laat dit even intrekken.
Verhit een pan op hoog vuur. Gebruik geen boter of olie! Bak de varkenshaas in de loeihete pan. Als de varkenshaas de bodem loslaat kun je hem keren. Scheur hem niet los van de bodem. Bak vervolgens de andere kant. Schroei tenslotte de zijkanten dicht. Zet het vuur uit.
Wikkel de varkenshaas in aluminiumfolie en leg het pakketje vijf tot tien minuten in de oven.
Appelsaus
Doe alle ingrediënten voor de appelsaus, behalve de verse koriander, in een pan en laat dit zachtjes pruttelen totdat de appels en paprika zacht zijn geworden. Dit duurt ongeveer 15 minuten.
Giet de inhoud van de pan in een keukenmachine of blender en pureer tot de saus de dikte van appelmoes heeft bereikt.
Snijd de koriander klein en schep het door de saus.