Pittige varkenshaas met appelsaus

En als ik zeg “pittige varkenshaas” dan bedoel ik ook “PITTIG”. Heerlijk. Wij aten er bloemkool uit de oven bij, gekruid met gerookt paprikapoeder, peper en zout.

Paleo

Als je eenmaal in de Paleo-sfeer zit krijg je ook steeds meer informatie aangeboden in je inbox. Zo ook een recept voor deze varkenshaas. De saus heb ik wel flink aangepast, ik had liever een saus-substantie en warme saus in plaats van de beschreven koude variant die meer op een salade leek.

Zoals Mitchel van Paleo.NL altijd zegt: “Paleo doe je niet alleen, we doen dit samen!”

Pittige varkenshaas met appelsaus

Pittige varkenshaas met appelsaus

0 van 0 stemmen
Print recept Pin recept Waardering
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten
 

Varkenshaas

  • 1 varkenshaas
  • 3 tenen knoflook (geperst)
  • 1 el chilipoeder
  • ½ el kaneelpoeder
  • 3 el olijfolie
  • peper (naar smaak)
  • zout (naar smaak)

Appelsaus

  • 2 appels (middelgroot, zonder klokhuis en gesneden blokjes)
  • 75 gr rode paprika (gesneden)
  • 3 citroenen (sap)
  • 35 gr rode uien (gesneden)
  • 10 gr koriander (vers, gesneden)
  • 1 el honing
  • ¼ tl zout
  • ¼ tl peper

Aan de slag
 

Varkenshaas

  • Mix de olie, knoflook, chilipoeder en kaneelpoeder in een diep bord en voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Wrijf de varkenshaas hier goed mee in en laat het even een half uurtje intrekken.

Appelsaus

  • Doe alle ingrediënten, behalve de verse koriander, in een pan en laat dit zachtjes pruttelen totdat de appels en paprika zacht zijn geworden.
  • Keer de pan leeg boven een blender of keukenmachine en pureer alles tot de gewenste dikte.
  • Snijd de koriander klein en schep het door de saus.

Wil je niet zo pittig eten, gebruik dan gewoon wat minder chilipoeder.
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat anderen in één oogopslag zien wat je er van vond door sterren te geven. Maar je kunt ook gewoon een reactie achterlaten. Vind ik superleuk!

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Deel je enthousiasme!
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *