Kruidige gegrilde bloemkool met yoghurtsaus

gekruide bloemkool

Op dit moment in de aanbieding bij de grote die op de kleintjes let! Bloemkool is een heel veelzijdige groente. Er zijn zoveel verschillende recepten met bloemkool te vinden, dat je een lange tijd iedere avond bloemkool kunt eten. Maar bij mij krijg je nu een overheerlijk recept van gekruide bloemkool.

Wist je dat…

  • er bloemkoolrassen zijn met witte, paarse, oranje en groene bloemkolen?
  • er in de 12e eeuw al een bloemkool werd beschreven?
  • bloemkool rauw erg lekker is met bijvoorbeeld een knoflookdipsausje?
  • 100 gram verse bloemkool 80 mg vitamine C en 20 mg ijzer bevat?
  • bloemkool een prima vervanger is van aardappelen en rijst?
gekruide bloemkool

Kruidige gegrilde bloemkool met yoghurtsaus

No ratings yet
Auteur: Sylvia
Print recept Pin recept
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

Bloemkool

  • 1 bloemkool
  • 3 tenen knoflook ((meer is altijd goed natuurlijk))
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl komijnzaad
  • 1 ui (groot)
  • 1 el kokosolie (of olijfolie)
  • peper (naar smaak)
  • zout (naar smaak)

Saus

  • Griekse yoghurt
  • 2 tl ras el hanout
  • ½ bosje munt
  • ½ komkommer

Instructies
 

Bloemkool

  • Verwarm de oven tot 200°C.
  • Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Was en snijd de bloemkool in kleine roosjes en leg op de bakplaat.
  • Snijd de ui in halve ringen en de knoflook in piepkleine stukjes en leg ook op de bakplaat.
  • Besprenkel de hele boel met olie, paprikapoeder, komijnzaad en peper en zout.
  • Hussel alles goed door elkaar met je handen of - als je dat vies vindt - met een flinke lepel.
  • Plaats de bakplaat in de oven en laat dat daar voor ongeveer een half uurtje. Wel af en toe kijken natuurlijk.

Saus

  • Haal de zaadlijst uit de komkommer en snijd hem in hele kleine stukjes (raspen kan, maar de saus wordt dan wat dun).
  • Snijd de overgebleven knoflook fijn en doe dit samen met de yoghurt in een kom. Beetje bij beetje yoghurt toevoegen, want je wilt een stevige hapbare saus.
  • Snijd nu het halve bosje munt fijn en roer dit, samen met de ras el hanout door de saus.
  • Wil je het afmaken? Sprenkel er dan wat limoensap over; lekker fris!

Sylvia’s tips

Serveer bijvoorbeeld met een braadworst die in ontbijtspek is gewikkeld.
Bijgerecht, Diner
Nederlands
Bloemkool, Bloemkool met saus, Gegrilde bloemkool, Kruidige bloemkool, Yoghurtsaus
Heb jij dit recept gemaakt?Jouw creatie bewonder ik graag op Instagram! Vergeet dus niet om @SilphyasKitchen of #SilphyasKitchen te vermelden.
close

Gratis eBook

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS het gratis eBook "Culinaire rondreis door Indonesië".

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info