Gekruide bloemkool onder de grill: verrassend lekker

Op dit moment in de aanbieding bij de grote die op de kleintjes let! Bloemkool is een heel veelzijdige groente. Er zijn zoveel verschillende recepten met bloemkool te vinden, dat je een lange tijd iedere avond bloemkool kunt eten. Maar bij mij krijg je nu een overheerlijk recept van gekruide bloemkool.

Wist je dat…

  • er bloemkoolrassen zijn met witte, paarse, oranje en groene bloemkolen?
  • er in de 12e eeuw al een bloemkool werd beschreven?
  • bloemkool rauw erg lekker is met bijvoorbeeld een knoflookdipsausje?
  • 100 gram verse bloemkool 80 mg vitamine C en 20 mg ijzer bevat?
  • bloemkool een prima vervanger is van aardappelen en rijst?
gekruide bloemkool

Gekruide bloemkool

0 van 0 stemmen
Print recept Pin recept Waardering
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten
 

Bloemkool

  • 1 bloemkool
  • 3 tenen knoflook ((meer is altijd goed natuurlijk))
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl komijnzaad
  • 1 ui (groot)
  • 1 el kokosolie (of olijfolie)
  • peper (naar smaak)
  • zout (naar smaak)

Saus

  • Griekse yoghurt
  • 2 tl ras el hanout
  • ½ bosje munt
  • ½ komkommer

Aan de slag
 

Bloemkool

  • Verwarm de oven tot 200°C.
  • Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Was en snijd de bloemkool in kleine roosjes en leg op de bakplaat.
  • Snijd de ui in halve ringen en de knoflook in piepkleine stukjes en leg ook op de bakplaat.
  • Besprenkel de hele boel met olie, paprikapoeder, komijnzaad en peper en zout.
  • Hussel alles goed door elkaar met je handen of - als je dat vies vindt - met een flinke lepel.
  • Plaats de bakplaat in de oven en laat dat daar voor ongeveer een half uurtje. Wel af en toe kijken natuurlijk.

Saus

  • Haal de zaadlijst uit de komkommer en snijd hem in hele kleine stukjes (raspen kan, maar de saus wordt dan wat dun).
  • Snijd de overgebleven knoflook fijn en doe dit samen met de yoghurt in een kom. Beetje bij beetje yoghurt toevoegen, want je wilt een stevige hapbare saus.
  • Snijd nu het halve bosje munt fijn en roer dit, samen met de ras el hanout door de saus.
  • Wil je het afmaken? Sprenkel er dan wat limoensap over; lekker fris!

Serveer bijvoorbeeld met een braadworst die in ontbijtspek is gewikkeld.
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat anderen in één oogopslag zien wat je er van vond door sterren te geven. Maar je kunt ook gewoon een reactie achterlaten. Vind ik superleuk!

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Deel je enthousiasme!
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *