Chili jam van Annabel Langbein

Het is tegenwoordig allemaal Annabel Langbein en Donna Hay wat de klok slaat bij ons thuis. Dit keer dus die overheerlijk chili jam van Annabel. Je moet het in laten koken, maar pas op dat het niet te ver wordt ingekookt, dan is het geen jam meer maar een soort harde gelatine (schade en schande…)

Wat kun je met de chili jam?

Deze is heel erg lekker als dip bij rauwkost of als marinade voor vlees. Maar een oer Hollands broodje besmeerd met deze chili jam en belegd met kaas is ook niet te versmaden. Ik ben benieuwd wat jij allemaal nog kunt bedenken. Laat het me gerust weten.

Waardering

Bereidingstijd 15 minuten
2 potten

Ingrediënten

  • 8 rode pepers
  • 4 kerstomaatjes
  • 1 bol knoflook
  • 3 duimen gember
  • 2 blaadjes kaffir limoen
  • 4 limoenen, rasp
  • kop bruine suiker
  • ½ kop water
  • ½ kop rijstazijn
  • 3 el vissaus
  • 1 tl sojasaus

Zo maak je het

  • Pak de keukenmachine maar uit de kast.
  • Doe de pepers, knoflook, gember, blaadjes kaffir limoen en rasp van de limoenen in de keukenmachine en laat hem net zo lang draaien tot alles is gepureerd.
  • Zet vervolgens een pan met dikke bodem op het vuur en voeg de inhoud van de keukenmachine hier aan toe.
  • Voeg vervolgens de bruine suiker, water, rijstazijn, vissaus en sojasaus toe.
  • Laat de hele boel flink inkoken tot je grote bellen op de jam ziet.
  • Giet het daarna over in gesteriliseerde potten.
Ga jij dit recept maken? Deel het op Instagram!Roep me via @SilphyasKitchen en gebruik de hashtag #silphyaskitchen

Bron: Annabel Langbein

Recepten direct in je inbox?

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

4 gedachten over “Chili jam van Annabel Langbein”

    • Hej Rens,
      Het is maanden houdbaar als je het op de juiste manier in een gesteriliseerde pot bewaard. Na opening bewaren in de koelkast. Dan is het wel twee weken houdbaar. Alvast fijne feestdagen gewenst. Groet,
      Silphya

      Beantwoorden

Plaats een reactie

Review