Het is tegenwoordig allemaal Annabel Langbein en Donna Hay wat de klok slaat bij ons thuis. Dit keer dus die overheerlijk chili jam van Annabel. Je moet het in laten koken, maar pas op dat het niet te ver wordt ingekookt, dan is het geen jam meer maar een soort harde gelatine (schade en schande…)
Wat kun je met de chili jam?
Deze is heel erg lekker als dip bij rauwkost of als marinade voor vlees. Maar een oer Hollands broodje besmeerd met deze chili jam en belegd met kaas is ook niet te versmaden. Ik ben benieuwd wat jij allemaal nog kunt bedenken. Laat het me gerust weten.

Chili jam van Annabel Langbein
Porties: 2 potten
Afdrukken
Pin
Ingrediënten
- 8 rode pepers grote
- 4 cherrytomaatjes
- 1 bol knoflook
- 3 duimen gember
- 2 blaadjes kaffir limoen
- 4 limoenen rasp
- 2½ kop bruine suiker
- ½ kop water
- ½ kop rijstazijn
- 3 el vissaus
- 1 tl sojasaus
Instructies
- Pak de keukenmachine maar uit de kast.
- Doe de pepers, knoflook, gember, blaadjes kaffir limoen en rasp van de limoenen in de keukenmachine en laat hem net zo lang draaien tot alles is gepureerd.
- Zet vervolgens een pan met dikke bodem op het vuur en voeg de inhoud van de keukenmachine hier aan toe.
- Voeg vervolgens de bruine suiker, water, rijstazijn, vissaus en sojasaus toe.
- Laat de hele boel flink inkoken tot je grote bellen op de jam ziet.
- Giet het daarna over in gesteriliseerde potten.
Heb je dit recept al eens gemaakt?Laat dan een reactie achter en plaats jouw foto op Instagram @SilphyasKitchen of tag #silphyaskitchen!
Bron: Annabel Langbein
Hoi Silphya,
Hoe lang kan je de jam bewaren.
Gr
Rens
Hej Rens,
Het is maanden houdbaar als je het op de juiste manier in een gesteriliseerde pot bewaard. Na opening bewaren in de koelkast. Dan is het wel twee weken houdbaar. Alvast fijne feestdagen gewenst. Groet,
Silphya
Lekker recept!
Wanneer voeg ik de Cherry tomaatjes toe?
Hej Bianca. Wat dom van me, maar die kunnen de pan in tezamen met de rest. Hopelijk smaakt het jou ook 🙂