Chili jam van Annabel Langbein

Het is tegenwoordig allemaal Annabel Langbein en Donna Hay wat de klok slaat bij ons thuis. Dit keer dus die overheerlijk chili jam van Annabel. Je moet het in laten koken, maar pas op dat het niet te ver wordt ingekookt, dan is het geen jam meer maar een soort harde gelatine (schade en schande…)

Wat kun je met de chili jam?

Deze is heel erg lekker als dip bij rauwkost of als marinade voor vlees. Maar een oer Hollands broodje besmeerd met deze chili jam en belegd met kaas is ook niet te versmaden. Ik ben benieuwd wat jij allemaal nog kunt bedenken. Laat het me gerust weten.

chili jam

Chili jam van Annabel Langbein

Kook: 15 minuten
Porties (aanpasbaar):2 potten

Ingrediënten

  • 8 rode pepers
  • 4 kerstomaatjes
  • 1 bol knoflook
  • 3 duimen gember
  • 2 blaadjes kaffir limoen
  • 4 limoenen, rasp
  • kop bruine suiker
  • ½ kop water
  • ½ kop rijstazijn
  • 3 el vissaus
  • 1 tl sojasaus

Instructies

  • Pak de keukenmachine maar uit de kast.
  • Doe de pepers, knoflook, gember, blaadjes kaffir limoen en rasp van de limoenen in de keukenmachine en laat hem net zo lang draaien tot alles is gepureerd.
  • Zet vervolgens een pan met dikke bodem op het vuur en voeg de inhoud van de keukenmachine hier aan toe.
  • Voeg vervolgens de bruine suiker, water, rijstazijn, vissaus en sojasaus toe.
  • Laat de hele boel flink inkoken tot je grote bellen op de jam ziet.
  • Giet het daarna over in gesteriliseerde potten.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Bron: Annabel Langbein

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

8 gedachten over “Chili jam van Annabel Langbein”

  1. Hi Silphya, de vloeibare chili jam zit net in de pan om in te koken, ‘rauw’ smaakt de saus al heerlijk!!
    Ik ben nogal fanatiek tegen geraffineerde produkten zoals suiker, echt heel slecht voor je lichaam!! Ik heb nu een tweak bedacht ipv bruine suiker heb ik medjoul vijgen gebruikt: een natuurlijk produkt, heel zoet, veel vezels, en ook nog vitaminen en mineralen bevattend! Gr angeniet

    Beantwoorden
    • Hi Angeniet, ben zelf ook niet (meer) zo fan van rotzooi. Het is een oud recept en ik was het eerlijk gezegd al vergeten. Hoog tijd om dit dus te vernieuwen! Groetjes,
      Silphya

      Beantwoorden
    • Hej Rens,
      Het is maanden houdbaar als je het op de juiste manier in een gesteriliseerde pot bewaard. Na opening bewaren in de koelkast. Dan is het wel twee weken houdbaar. Alvast fijne feestdagen gewenst. Groet,
      Silphya

      Beantwoorden

Plaats een reactie

Beoordeling