Chili jam van Annabel Langbein

Het is tegenwoordig allemaal Annabel Langbein en Donna Hay wat de klok slaat bij ons thuis. Dit keer dus die overheerlijk chili jam van Annabel. Je moet het in laten koken, maar pas op dat het niet te ver wordt ingekookt, dan is het geen jam meer maar een soort harde gelatine (schade en schande…)

Wat kun je met de chili jam?

Deze is heel erg lekker als dip bij rauwkost of als marinade voor vlees. Maar een oer Hollands broodje besmeerd met deze chili jam en belegd met kaas is ook niet te versmaden. Ik ben benieuwd wat jij allemaal nog kunt bedenken. Laat het me gerust weten.

chili jam

Chili jam van Annabel Langbein

5 van 1 stem
Print recept Pin recept Waardering
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 2 potten

Ingrediënten
 

  • 8 rode pepers (grote)
  • 4 cherrytomaatjes
  • 1 bol knoflook
  • 3 duimen gember
  • 2 blaadjes kaffir limoen
  • 4 limoenen (rasp)
  • kop bruine suiker
  • ½ kop water
  • ½ kop rijstazijn
  • 3 el vissaus
  • 1 tl sojasaus

Aan de slag
 

  • Pak de keukenmachine maar uit de kast.
  • Doe de pepers, knoflook, gember, blaadjes kaffir limoen en rasp van de limoenen in de keukenmachine en laat hem net zo lang draaien tot alles is gepureerd.
  • Zet vervolgens een pan met dikke bodem op het vuur en voeg de inhoud van de keukenmachine hier aan toe.
  • Voeg vervolgens de bruine suiker, water, rijstazijn, vissaus en sojasaus toe.
  • Laat de hele boel flink inkoken tot je grote bellen op de jam ziet.
  • Giet het daarna over in gesteriliseerde potten.
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat anderen in één oogopslag zien wat je er van vond door sterren te geven. Maar je kunt ook gewoon een reactie achterlaten. Vind ik superleuk!

Bron: Annabel Langbein

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Deel je enthousiasme!
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

2 thoughts on “Chili jam van Annabel Langbein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *