Californische Paleoschotel

Internet, e-books, folders: al wat los en vast zit en met Paleo te maken heeft lees ik. En zo vond ik ook dit recept via Club Paleo, een site met recepten, blogs, tips, adviezen en nog veel meer. Neem er eens een kijkje zou ik zeggen.

Als je dit recept hebt gemaakt en het over twee borden verdeeld dan vraag je je af hoe je het in hemelsnaam weg moet krijgen, het lijkt zo veel. Maar het was weg in een mum van tijd en smaakte naar meer! Dit is echt een blijvertje voor ons.

californische paleoschotel

Californische Paleoschotel

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Waardering
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten
 

  • 4 el kokosolie (gesmolten)
  • 2 el honing
  • tl komijnpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 250 gr kipblokjes
  • 1 puntpaprika
  • 1 courgette
  • 1 grote vleestomaat
  • 1 tl paprikapoeder
  • 3 eieren
  • 1 avocado
  • ½ citroen (sap)
  • 1 tl chilipoeder
  • peper en zout (naar smaak)

Aan de slag
 

  • Smelt de kokosolie door het ongeveer 1 minuut in de magnetron te doen. Schep 2 eetlepels in een kom en meng met de honing, komijnpoeder, knoflookpoeder en chilipoeder.
  • Schep er vervolgens de kipblokjes bij en meng dit even goed. Laat minimaal 15 minuten staan zodat de smaken goed in de kip trekken.
  • Terwijl de kip in de marinade ligt snijd je de puntpaprika in reepjes en de courgette en tomaat in plakjes. Doe de courgette en de puntprika in een kom en schep hier vervolgens wat gesmolten kokosolie en het paprikapoeder over. Even goed mengen. Voeg naar smaak eventueel wat peper en zout toe.
  • Verhit een grillpan en wanneer die loeiheet is bak je de courgette en puntpaprika tot ze mooie grillstreepjes hebben en wat zachter aan voelen. Doe hetzelfde daarna met de plakjes tomaat.
  • Ondertussen bak je in een andere koekenpan de kipblokjes mooi bruin en krokant.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit. Prak de avocado fijn met het citroensap en voeg wat komijnpoeder en peper toe aan het mengsel.
  • Wanneer de kip en groenten bijna klaar zijn klop je de drie eieren los en bak je hier een roerei van.
Was het lekker of heb je een vraag?Laat vooral een reactie achter hieronder. Of tag #SilphyasKitchen op Instagram. Zou ik superleuk vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *