Zo maak je cashewmelk

cashewmelk maken

Cashewmelk is mijn favoriete plantaardige melk. Net als havermelk is het ontzettend snel gemaakt. Grote voordeel van cashewmelk is dat je het niet hoeft te zeven. Gewoon een kwestie van geweekte en omgespoelde cashewnoten samen met water in een blender stoppen, blenderen en klaar ben je!

Als kind dronk ik absurd veel melk. Zo veel zelfs dat de huisarts zei dat dat maar eens afgelopen moest zijn. Ik dronk rustig 2 a 3 liter melk op een dag. Dat was dan ook wel het enige wat ik dronk. Dat werd dus drastisch teruggeschroefd naar 2 a 3 liter in de week.

Toen ik een paar jaar geleden de Paleo leefstijl volgde heb ik een hele tijd geen melk gedronken. Daar werd mijn huidige huisarts dan weer niet zo blij van. Dus weer aan de melk. En wel Optimel met een smaakje. Lekker en goedgekeurd door het Voedingscentrum.

Tegenwoordig drink ik eigenlijk voornamelijk plantaardige melk. Homemade. Voornamelijk omdat het zo lekker is! Want wie houdt er nu niet van kokosmelk, havermelk, amandelmelk of cashewmelk?!

zo maak je cashew melk

Geen notenmelkzak nodig

De meeste bekende plantaardige melksoorten zijn waarschijnlijk havermelk en amandelmelk. Beiden erg lekker. Maar mijn favoriet is toch wel deze cashewmelk. Naast het feit dat dit romiger is dan bijvoorbeeld havermelk, hoef je het ook nog eens niet te zeven!

Hoe maak je cashewmelk

  • Laat de cashewnoten een nachtje weken in de koelkast
  • De volgende ochtend afgieten en omspoelen
  • Hevel de cashewnoten over naar je blender en voeg vier cups water toe
  • Blend een minuut lang op de hoogste stand
  • Giet het over in een fles en zet het in de koelkast

Je kunt de cashewmelk zo drinken of verwerken in recepten waar om zuivel wordt gevraagd. Ik gebruik het liefst cashewmelk als ik chiapudding maak.

cashewmelk

Houdbaarheid en bewaren

De cashewmelk is een dag of 3-4 houdbaar in de koelkast. Halveer het recept als je niet zo veel nodig hebt of vries het in in een ijsblokjeshouder. Wanneer je het later nodig hebt kun je het uit de vriezer halen en laten ontdooien.

cashewmelk maken

Zo maak je cashewmelk

0 van 0 stemmen
Auteur: Sylvia
Er gaat niets boven zelfgemaakte romige cashewmelk! Drink het koud of gebruik het in andere recepten.
Print recept Pin recept
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Porties: 1 liter

Keukenspullen

Ingrediënten

  • 1 cup cashewnoten (rauw, geweekt)
  • 4 cups water

Optioneel

  • 1 tl ahornsiroop
  • snuf zeezout

Instructies
 

  • Nadat de cashewnoten een nacht in de koelkast zijn geweekt giet je ze af en spoel je ze om.
  • Hevel de cashewnoten over naar je blender en voeg 4 cups water toe.
  • Voeg eventueel de maple syrup en een snufje zeezout toe.
  • Zet de blender op de hoogste stand en blend voor een minuutje.
  • Giet de chashewmelk over in een glazen fles en zet het in de koelkast.

Sylvia’s tips

Ik bewaar hier de flessen van Flevosap (appelsap) en passata voor. Maar deze weck flessen van een halve liter staan op mijn verlanglijstje.
Drinken & Smoothies
Nederlands
Cashew recept, Cashewmelk, Cashewmelk recept
Heb jij dit recept gemaakt?Jouw creatie bewonder ik graag op Instagram! Vergeet dus niet om @SilphyasKitchen of #SilphyasKitchen te vermelden.
close

Gratis eBook

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS het gratis eBook "Culinaire rondreis door Indonesië".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info