Zo maak je cashewmelk

Cashewmelk is mijn favoriete plantaardige melk. Net als havermelk is het ontzettend snel gemaakt. Grote voordeel van cashewmelk is dat je het niet hoeft te zeven. Gewoon een kwestie van geweekte en omgespoelde cashewnoten samen met water in een blender stoppen, blenderen en klaar ben je!

Als kind dronk ik absurd veel melk. Zo veel zelfs dat de huisarts zei dat dat maar eens afgelopen moest zijn. Ik dronk rustig 2 a 3 liter melk op een dag. Dat was dan ook wel het enige wat ik dronk. Dat werd dus drastisch teruggeschroefd naar 2 a 3 liter in de week.

Toen ik een paar jaar geleden de Paleo leefstijl volgde heb ik een hele tijd geen melk gedronken. Daar werd mijn huidige huisarts dan weer niet zo blij van. Dus weer aan de melk. En wel Optimel met een smaakje. Lekker en goedgekeurd door het Voedingscentrum.

Inmiddels heb ik zo mijn eigen gedachten over de reguliere melk en laat ik het dus volledig links liggen. Ik laat het voor waar het voor bedoeld is: kalfjes.

zo maak je cashew melk

Recept cashewmelk

cashewmelk maken

Zo maak je cashewmelk

Er gaat niets boven zelfgemaakte romige cashewmelk! Drink het koud of gebruik het in andere recepten.
Kook: 5 minuten
Weken cashewnoten: 8 uur
Porties (aanpasbaar):1 liter

Ook nodig

Ingrediënten

  • 1 cup rauwe cashewnoten
  • 4 cups water

Optioneel

  • 1 tl ahornsiroop
  • snuf zeezout

Instructies

  • Nadat de cashewnoten een nacht in de koelkast zijn geweekt giet je ze af en spoel je ze om.
  • Hevel de cashewnoten over naar je blender en voeg 4 cups water toe.
  • Voeg eventueel de maple syrup en een snufje zeezout toe.
  • Zet de blender op de hoogste stand en blend voor een minuutje.
  • Giet de chashewmelk over in een glazen fles en zet het in de koelkast.

Notities

Ik bewaar hier de flessen van Flevosap (appelsap) en passata voor. Maar deze weck flessen van een halve liter staan op mijn verlanglijstje.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Je kunt de cashewmelk zo drinken of verwerken in recepten waar om melk wordt gevraagd. Ik gebruik het liefst cashewmelk als ik chiapudding maak.

Geen notenmelkzak nodig

De meeste bekende plantaardige melksoorten zijn waarschijnlijk havermelk en amandelmelk. Beiden erg lekker. Maar mijn favoriet is toch wel deze cashewmelk. Naast het feit dat dit romiger is dan bijvoorbeeld havermelk, is het ook makkelijker om te maken. Je hoeft cashewmelk namelijk niet te zeven!

Houdbaarheid en bewaren

De cashewmelk is een dag of 3-4 houdbaar in de koelkast. Halveer het recept als je niet zo veel nodig hebt of vries het in in een ijsblokjeshouder. Wanneer je het later nodig hebt kun je het uit de vriezer halen en laten ontdooien.

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie