Kokos energieblokjes

kokosblokjes

Het is denk ik al zeker twee jaar geleden dat ik deze heerlijke kokosblokjes voor het eerst maakte. Doordat ik de website grondig heb aangepakt ben ik helaas ook het een en ander aan recepten kwijtgeraakt (of had ik deze niet geplaatst?). Hoe dan ook; ze zijn te lekker om niet met je te delen!

Geluk bij een ongeluk

Geluk is wel dat ik sindsdien af en toe heb geëxperimenteerd met deze kokosblokjes en er dus ook wat variaties op te bedenken zijn. De basis zou ik gewoon houden zoals het is. Voor de variatie kun je de citroen achterwege laten en er rood fruit door prakken, bijvoorbeeld frambozen of aardbeien. Je kunt de kokosblokjes door kokosrasp rollen of voor het hard(er) is geworden in ieder blokje een pistachenootje drukken.

Lekker snoepen

Maar natuurlijk niet te veel! Want ook al zijn deze blokjes dan “gezond”: het is en blijft snoepen natuurlijk. Wat ik zelf graag doe is twee à drie van die blokjes bevroren meenemen in de lunchtrommel. Heb je dan even een dip of écht trek in wat zoets, dan neem je gewoon zo’n kokosblokje en je kunt er weer even tegen. Smaken verschillen trouwens: door de kokos vind ik het lekker zoet, maar door de citroen zijn ze tegelijk ook best zuur. Desgewenst kun je er dus wat vanillemerg aan toevoegen.

kokosblokjes

Kokosblokjes met citroen

No ratings yet
Auteur: Sylvia
Basis kokosblokjes om weer even wat energie op te doen.
Print recept Pin recept
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 17 minuten
Porties: 14 stuks (ongeveer)

Ingrediënten

  • 1 pak santen
  • 1 citroen
  • ¼ tl vanillemerg ((indien gewenst))

Instructies
 

  • Leg de santen (in plastic binnenzak!) in heet water en laat dit zacht worden.
  • Boen ondertussen de citroen schoon en rasp wat schil (gebruik naar inzicht). Pers de citroen helemaal uit.
  • Meng sap, rasp en santen nu vlug door elkaar. En schep in ieder kuiltje van een ijsblokjeshouder of in mini cupcakepapiertjes wat van het kokosmengsel. Werk vlug, want de santen is redelijk snel weer hard.
  • Zet het geheel 2 tot 3 uur in de koelkast.

Sylvia’s tips

Ik bewaar ze meestal in de vriezer, ze zijn redelijk vlug eetbaar nadat je ze uit de vriezer hebt gehaald. Maar je kunt ze natuurlijk ook in de koelkast bewaren.
Ook lekker met twee limoenen i.p.v. citroen.
Heb jij dit recept gemaakt?Jouw creatie bewonder ik graag op Instagram! Vergeet dus niet om @SilphyasKitchen of #SilphyasKitchen te vermelden.
close

Gratis eBook

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS het gratis eBook "Culinaire rondreis door Indonesië".

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering
Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info