Het is denk ik al zeker twee jaar geleden dat ik deze heerlijke kokosblokjes voor het eerst maakte. Doordat ik de website grondig heb aangepakt ben ik helaas ook het een en ander aan recepten kwijtgeraakt (of had ik deze niet geplaatst?). Hoe dan ook; ze zijn te lekker om niet met je te delen!
Geluk bij een ongeluk
Geluk is wel dat ik sindsdien af en toe heb geëxperimenteerd met deze kokosblokjes en er dus ook wat variaties op te bedenken zijn. De basis zou ik gewoon houden zoals het is. Voor de variatie kun je de citroen achterwege laten en er rood fruit door prakken, bijvoorbeeld frambozen of aardbeien. Je kunt de kokosblokjes door kokosrasp rollen of voor het hard(er) is geworden in ieder blokje een pistachenootje drukken.
Lekker snoepen
Maar natuurlijk niet te veel! Want ook al zijn deze blokjes dan “gezond”: het is en blijft snoepen natuurlijk. Wat ik zelf graag doe is twee à drie van die blokjes bevroren meenemen in de lunchtrommel. Heb je dan even een dip of écht trek in wat zoets, dan neem je gewoon zo’n kokosblokje en je kunt er weer even tegen. Smaken verschillen trouwens: door de kokos vind ik het lekker zoet, maar door de citroen zijn ze tegelijk ook best zuur. Desgewenst kun je er dus wat vanillemerg aan toevoegen.
Recept kokosblokjes
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!