Chocoladetruffels

Deze mogen in ieder geval overal en altijd. Nou ja, natuurlijk niet de hele tijd! Zoals je weet ben ik dol op chocolade, maar ook op avocado. Als je die twee dingen mengt, dan krijg je de lekkerste dingen op tafel getoverd. Bijvoorbeeld deze overheerlijke chocoladepudding. Maar ook chocoladetruffels kun je prima van avocado maken!

Waarschuwing

Ze zijn waanzinnig lekker, maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat je hier te veel van gaat eten! Ik zie deze truffels dan ook echt als een traktatie die je af en toe eens een keer maakt, voor een feestje ofzo. Of omdat het woensdag is. Of maandag. Eh… nee dit was een waarschuwing dat je ze bijzonder moet houden!

Bereiding 15 minuten
Porties 12 stuks (ongeveer)

Materiaal

  • Handmixer

Ingrediënten

  • 2 avocado’s
  • 3 el kokosolie
  • 2 el maple syrup
  • 100 gram cacaopoeder
  • 2 el cacaopoeder, om te bestrooien

Zo maak je het

  • Smelt de kokosolie en voeg dat samen met de rijpe avocado's en maple syrup in een grote kom.
  • Mix dit tot een gladde consistentie. Voeg dan beetje bij beetje de cacaopoeder toe.
  • Zet dit 10 minuten in de vriezer. Schep er daarna met behulp van een lepel porties uit en rol dit tot balletjes.
  • Rol de balletjes door de overgebleven cacaopoeder en zet het in de koelkast tot gebruik.

Extra info

Ook lekker om ze door wat fijngehakte noten te rollen. Mjammie.
Ga jij dit recept maken? Laat het weten in een reactie hieronder.Vergeet niet een foto van het resultaat te delen op Instagram! Volg @SilphyasKitchen of gebruik de hashtag #silphyaskitchen

Recepten direct in je inbox?

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Plaats een reactie

Review