Chocolade avocado pudding

Deze chocolade avocado pudding is romig, decadent en superlekker. Garneer met hazelnoten, frambozen of pistachenootjes.

chocolade avocado pudding

Chocolade avocado pudding is een romig, decadent dessert dat voldoet aan al je trek-in-zoet momenten, maar dan op een gezondere manier. Avocado, cacaopoeder, kokosmelk en een beetje vanille extract vormen samen deze romige pudding. En het is ook nog eens vegan, glutenvrij en zuivelvrij!

chocolade avocado pudding

Mocht je je afvragen of je dan helemaal niets van de avocado proeft. Nee! Absoluut niet zelfs. Door de cacaopoeder, ahornsiroop en vanille extract proef je niets anders dan een goddelijke chocolade pudding – geloof me als ik zeg dat dit jouw nieuwe favoriete dessert wordt.

De ingrediënten voor chocolade avocado pudding

Je hebt maar vijf ingrediënten nodig, waarvan je er waarschijnlijk vier op voorraad hebt.

  • Avocado’s: je heb er maar 2 nodig, zijn ze klein neem er dan 3
  • Kokosmelk: neem niet de light versie, dat is te waterig. Mijn favoriet is van Aroy-D – te koop bij bijna alle toko’s en Albert Heijn
  • Cacaopoeder: pure cacaopoeder, liefst biologisch
  • Ahornsiroop: voor de zoete toon
  • Vanille extract: omdat het alle smaken versterkt

Hoe maak je de lekkerste chocolade avocado pudding

Laat ik beginnen met je te vertellen dat dit dessert waanzinnig snel klaar is!

Gebruik je gekoelde avocado’s en kokosmelk dan kun je direct genieten van een koud dessert. Maar als dat niet het geval is zet je de pudding een half uurtje in de koelkast, alvorens het te serveren. Maar zelfs als de pudding niet koud is, is het superlekker!

Voor de rest hoef je alleen maar alle ingrediënten in de keukenmachine te doen en te mengen totdat alles glad en romig is. Dat is alles!

chocolade avocado pudding

Pudding aanpassen naar smaak

  • Wil je de pudding wat dikker, voeg dan wat chiazaad, een halve rijpe banaan of wat harde kokoscrème toe
  • Voor een dunnere variant voeg je wat extra melk toe. Je kunt hiervoor kokosmelk gebruiken, maar ook cashewmelk, amandelmelk of havermelk.
  • Geen ahornsiroop in huis, maar wel honing of dadels? Daarmee kun je de pudding ook heerlijk zoet maken. Ik raad je aan om dadels eerst te weken als je deze natuurlijk zoetmaker verkiest. Snijd het daarna fijn en meng het mee in de keukenmachine. Je wil geen stukjes dadel tegen komen in een romige pudding.
chocolade avocado pudding

En dan het leuke werk: garneren

Ik heb verschillende puddinkjes gemaakt met frambozen, frambozenjam (recept volgt), hazelnoten en kokos. Maar wees vooral creatief, het draait allemaal om jouw smaak. Een paar extra ideeën:

  • Verse aardbeien of blauwe bessen
  • Geroosterde kokossnippers en stukjes ananas
  • Lepel er een beetje nutella door, voor extra hazelnoot smaak
  • Lepel er een klodder (kokos)room over

De pudding is maximaal 1 dag houdbaar in de koelkast.

chocolade avocado pudding

Chocolade avocado pudding

No ratings yet
Auteur: Sylvia
Deze chocolade avocado pudding is romig, decadent en superlekker. Garneer bijvoorbeeld met hazelnoten, frambozen of pistachenootjes.
Print recept Pin recept
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Porties: 4 personen

Keukenspullen

Ingrediënten

  • 2 avocado's
  • cup cacaopoeder
  • 80 ml ahornsiroop
  • 120 ml kokosmelk
  • 2 tl vanille extract

Optioneel ter garnering

  • frambozen
  • hazelnoten
  • (kokos)room
  • pistachenootjes

Instructies
 

  • Halveer en ontpit de avocado. Schep het vruchtvlees en de overige ingrediënten in de keukenmachine.
    chocolade avocado pudding
  • Maal tot alles glad en fluweelzacht is. Proef of het zoet genoeg is naar je zin. Nu kun je eventueel nog wat toevoegen.
  • Verdeel de mousse over 4 schaaltjes.
  • Garneer met bijvoorbeeld geroosterde hazelnoten, frambozen, kokosroom of een paar druppels hazelnootpasta.
Dessert
Nederlands
Avocado pudding, Avocado recept, Chia pudding recept, Chocolade pudding
Heb jij dit recept gemaakt?Jouw creatie bewonder ik graag op Instagram! Vergeet dus niet om @SilphyasKitchen of #SilphyasKitchen te vermelden.

close

Gratis eBook

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS het gratis eBook "Culinaire rondreis door Indonesië".

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info