Chocolade avocado pudding

Chocolade avocado pudding is een romig, decadent dessert dat voldoet aan al je trek-in-zoet momenten, maar dan op een gezondere manier. Avocado, cacaopoeder, kokosmelk en een beetje vanille extract vormen samen deze romige pudding. En het is ook nog eens gluten- en sojavrij! Ook wanneer je notenvrij zoekt kun je met deze pudding uit de voeten. Je laat simpelweg de notentopping achterwege.

Mocht je je afvragen of je dan helemaal niets van de avocado proeft. Nee! Absoluut niet zelfs. Door de cacaopoeder, ahornsiroop en vanille extract proef je niets anders dan een goddelijke chocolade pudding – geloof me als ik zeg dat dit jouw nieuwe favoriete dessert wordt.

chocolade avocado pudding

Pudding aanpassen naar smaak

  • Wil je de pudding wat dikker, voeg dan wat chiazaad, een halve rijpe banaan of wat harde kokoscrème toe
  • Voor een dunnere variant voeg je wat extra melk toe. Je kunt hiervoor kokosmelk gebruiken, maar ook cashewmelk, amandelmelk of havermelk.
  • Geen ahornsiroop in huis, maar wel dadels? Daarmee kun je de pudding ook heerlijk zoet maken. Ik raad je aan om dadels eerst te weken als je deze natuurlijk zoetmaker verkiest. Snijd het daarna fijn en meng het mee in de keukenmachine. Je wil geen stukjes dadel tegen komen in een romige pudding.
chocolade avocado pudding

Garneren

Ik heb verschillende puddinkjes gemaakt met frambozen, frambozenjam, hazelnoten en kokos. Maar wees vooral creatief, het draait allemaal om jouw smaak. Een paar extra ideeën:

  • Verse aardbeien of blauwe bessen
  • Geroosterde kokossnippers en stukjes ananas
  • Lepel er een beetje nutella door, voor extra hazelnoot smaak
  • Lepel er een klodder (kokos)room over

De pudding is maximaal 1 dag houdbaar in de koelkast.

chocolade avocado pudding

Chocolade avocado pudding

Deze chocolade avocado pudding is romig, decadent en superlekker. Garneer bijvoorbeeld met hazelnoten, frambozen of pistachenootjes.
Kook: 5 minuten
Porties (aanpasbaar):4 personen

Ook nodig

Ingrediënten

  • 2 avocado's
  • cup cacaopoeder
  • 80 ml ahornsiroop
  • 120 ml kokosmelk
  • 2 tl vanille extract

Optioneel ter garnering

  • frambozen
  • hazelnoten
  • (kokos)room
  • pistachenootjes

Instructies

  • Halveer en ontpit de avocado. Schep het vruchtvlees en de overige ingrediënten in de keukenmachine.
  • Maal tot alles glad en fluweelzacht is. Proef of het zoet genoeg is naar je zin. Nu kun je eventueel nog wat toevoegen.
  • Verdeel de mousse over 4 schaaltjes.
  • Garneer met bijvoorbeeld geroosterde hazelnoten, frambozen, kokosroom of een paar druppels hazelnootpasta.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie