Zo maak je amandelmelk

Ook amandelmelk kun je makkelijk zelf maken. Drink het puur of verwerk het in recepten.

amandelmelk maken

Amandelmelk is een van de vele plantaardige dranken die we in de supermarkt kunnen kopen. Bekijk de ingrediëntenlijst en je vraagt je af waarom dat zo duur moet zijn. Het is namelijk niets meer dan water met amandelen.

Zelf maken is super makkelijk: je hoeft alleen maar amandelen met water, en eventueel zoetstof, in je blender te doen en te blenden. Zo simpel is het!

amandelmelk

Gezondheidseffecten van amandelen

Amandelen geven je veel energie en ze zorgen er voor dat je snel verzadigd bent. Daarnaast vermindert de consumptie van amandelen het schommelen van de bloedsuikerspiegel. Amandelen zijn ook nog eens rijk aan vitamine E. Het advies is om een handje noten per dag te eten, amandelen mogen hier zeker niet aan ontbreken.

Hoe maak je amandelmelk

  1. Weken: laat een cup amandelen een nacht weken
  2. Afgieten en spoelen: giet de amandelen af en spoel ze een keer
  3. Blenden: doe de amandelen met vier cups water in je blender en blend 1 minuutje
  4. Zeven: gebruik een goede notenmelkzak om de amandelmelk te zeven

Bewaar de drank tot 4 dagen in de koelkast in een afsluitbare fles. Wel even goed schudden voor gebruik.

amandelmelk maken

Gooi amandelpulp niet weg

Gooi de pulp die overblijft na het maken van amandelmelk, kokosmelk of havermelk niet weg. Dit kun je toevoegen aan smoothies, cake- of koekjesbeslag of aan je zelfgemaakte granola.

Meer plantaardige dranken

amandelmelk maken

Zo maak je amandelmelk

No ratings yet
Auteur: Sylvia
Ook amandelmelk kun je makkelijk zelf maken. Drink het puur of verwerk het in recepten.
Print recept Pin recept
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Porties: 1 liter

Keukenspullen

Ingrediënten

  • 1 cup amandelen (geweekt)
  • 4 cups water

Optioneel

  • 1 tl ahornsiroop
  • snuf zeezout

Instructies
 

  • Nadat de amandelen een nacht in de koelkast zijn geweekt giet je ze af en spoel je ze om.
  • Doe de amandelen in je blender en voeg 4 cups koud water toe.
  • Voeg nu eventueel ahornsiroop en een snufje zeezout toe.
  • Zet de blender op de hoogste stand en blend een minuutje.
  • Zeef de amandelmelk door een notenmelkzak in een schaal en giet het daarna over in een glazen fles.
  • Bewaar de amandelmelk in de koelkast.

Sylvia’s tips

Flessen van appelsap en passata bewaar ik voor homemade plantaardige melk. Maar je zou ook weck flessen kunnen aanschaffen. Ze staan bij mij nog op mijn verlanglijstje.
Drinken & Smoothies
Nederlands
Amandelmelk, Amandelmelk maken, Amandelmelk recept
Heb jij dit recept gemaakt?Jouw creatie bewonder ik graag op Instagram! Vergeet dus niet om @SilphyasKitchen of #SilphyasKitchen te vermelden.
close

Gratis eBook

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS het gratis eBook "Culinaire rondreis door Indonesië".

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info