Amandelmelk is een van de vele plantaardige dranken die we in de supermarkt kunnen kopen. Bekijk de ingrediëntenlijst en je vraagt je af waarom dat zo duur moet zijn. Het is namelijk niets meer dan water met amandelen.
Zelf maken is super makkelijk: je hoeft alleen maar amandelen met water, en eventueel zoetstof, in je blender te doen en te blenden. Zo simpel is het!

Recept amandelmelk
Materiaal
Ingrediënten
- 1 cup amandelen, geweekt, geweekt
- 4 cups water
Optioneel
- 1 tl ahornsiroop
- snuf zeezout
Zo maak je het
- Nadat de amandelen een nacht in de koelkast zijn geweekt giet je ze af en spoel je ze om.
- Doe de amandelen in je blender en voeg 4 cups koud water toe.
- Voeg nu eventueel ahornsiroop en een snufje zeezout toe.
- Zet de blender op de hoogste stand en blend een minuutje.
- Zeef de amandelmelk door een notenmelkzak in een schaal en giet het daarna over in een glazen fles.
- Bewaar de amandelmelk in de koelkast.
Extra info
Gezondheidseffecten van amandelen
Amandelen geven je veel energie en ze zorgen er voor dat je snel verzadigd bent. Daarnaast vermindert de consumptie van amandelen het schommelen van de bloedsuikerspiegel. Amandelen zijn ook nog eens rijk aan vitamine E. Het advies is om een handje noten per dag te eten, amandelen mogen hier zeker niet aan ontbreken.
Gooi amandelpulp niet weg
Gooi de pulp die overblijft na het maken van amandelmelk, kokosmelk of havermelk niet weg. Dit kun je toevoegen aan smoothies, cake- of koekjesbeslag of aan je zelfgemaakte granola.