Chiapudding met frambozen en kokos

Chiapudding met frambozen en kokos is een gezond ontbijtje en ook nog eens supersnel klaar. Het enige wat je hoeft te doen is melk en chiazaad met elkaar te mengen. Makkelijk toch?

chiapudding

Recept chiapudding met frambozen en kokos

Waardering

Bereidingstijd 15 minuten
Wachttijd 4 uur
1 persoon

Ingrediënten

  • 2 el chiazaad
  • ½ cup melk
  • handje frambozen
  • kokos, eventueel geroosterd

Optioneel

Zo maak je het

  • Meng de melk en het chiazaad in een schaaltje en laat het 15 minuten staan.
  • Roer het dan nogmaals goed door.
  • Leg de frambozen op de chiapudding en strooi er wat kokos over.
  • Zet het afgedekt weg in de koelkast tot gebruik of zet het in de vriezer.
Ga jij dit recept maken? Deel het op Instagram!Roep me via @SilphyasKitchen en gebruik de hashtag #silphyaskitchen

Lees ook: alles over de gezondheidsvoordelen van chiazaad

chiapudding met frambozen en kokos

Wanneer is de chiapudding met frambozen en kokos klaar

Het ligt er maar aan hoe dik je het wilt hebben, maar het heeft zeker 3-4 uur nodig in de koelkast om goed op te stijven en lekker koud te worden. Wil je het als ontbijt eten dan kun je het dus het beste de avond ervoor al klaarmaken.

Chiapudding is ook geweldig om te mealpreppen. Op een moment dat het jou uitkomt kun je alvast een aantal schaaltjes vullen met chiapudding. Versier de schaaltjes met verschillende toppings en je kunt een paar dag vooruit!

Hoe lang kun je chiapudding bewaren

Het is een dag of vijf houdbaar in de koelkast. Maar in de vriezer kun je het enkele maanden bewaren. De ochtend (dessert) of avond (ontbijt) voor gebruik haal je het uit de vriezer en je laat het rustig ontdooien.

Mocht de chiapudding wat te dik zijn geworden naar je zin, roer er dan nog een beetje melk door. Hier lees je meer over chiazaad en de gezondheidsvoordelen.

Meer lekkers met chiazaad

Plaats een reactie

Review