Chiapudding met frambozen en kokos

Met deze chiapudding heb je een supergezond ontbijtje of een heerlijk vullend dessert. De hoeveelheid kun je gemakkelijk aanpassen.

chiapudding met frambozen en kokos

Chiapudding met frambozen en kokos is een gezond ontbijtje en ook nog eens supersnel klaar. Het enige wat je hoeft te doen is melk en chiazaad met elkaar te mengen. Makkelijk toch?

Voor een zuivelvrije chiapudding gebruik je kokosmelk of een andere plantaardige melk naar keuze. Mijn favoriet is deze cashewmelk. Zelfgemaakt natuurlijk!

chiapudding

Hoe maak je chiapudding met frambozen en kokos

Chiapudding is ongelofelijk makkelijk om te maken. Je mengt twee eetlepels chiazaad met een halve cup melk en roert dat goed door elkaar. Je kunt hiervoor gewone melk of plantaardige melk gebruiken. De chiazaadjes nemen bijna direct al wat vocht op en terwijl je roert wordt het al iets geleiachtig.

Dan laat je het vijftien minuten rusten. Na die vijftien minuten roer je het nog een keer goed door. Schraap vooral ook langs de randjes van de bodem zodat daar geen chiazaadjes achterblijven!

Dan komt het leuke gedeelte! Nadat je de chiapudding klaar is ga je het versieren. In dit geval met frambozen en kokos. Je kunt diepvries- of verse frambozen gebruiken. Ik heb bijna altijd frambozen in de vriezer, dus ik hoefde niet eerst naar de winkel. Gebruik kokosschaafsel of geraspte kokos om het af te maken. Je kunt dit eventueel eerst roosteren, maar puur is het ook heerlijk.

chiapudding met frambozen en kokos

Wanneer is de chiapudding met frambozen en kokos klaar

Het ligt er maar aan hoe dik je het wilt hebben, maar het heeft zeker 3-4 uur nodig in de koelkast om goed op te stijven en lekker koud te worden. Wil je het als ontbijt eten dan kun je het dus het beste de avond ervoor al klaarmaken.

Chiapudding is ook geweldig om te mealpreppen. Op een moment dat het jou uitkomt kun je alvast een aantal schaaltjes vullen met chiapudding. Versier de schaaltjes met verschillende toppings en je kunt een paar dag vooruit!

Hoe lang kun je chiapudding bewaren

Het is een dag of vijf houdbaar in de koelkast. Maar in de vriezer kun je het enkele maanden bewaren. De ochtend (dessert) of avond (ontbijt) voor gebruik haal je het uit de vriezer en je laat het rustig ontdooien.

Mocht de chiapudding wat te dik zijn geworden naar je zin, roer er dan nog een beetje melk door. Hier lees je meer over chiazaad en de gezondheidsvoordelen.

Meer lekkers met chiazaad

chiapudding met frambozen en kokos

Chiapudding met frambozen en kokos

4 van 1 stem
Auteur: Sylvia
Met deze chiapudding met frambozen en kokos heb je een supergezond ontbijtje of een heerlijk dessert. Voor een zuivelvrije chiapudding gebruik je een plantaardige melk.
Print recept Pin recept
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Wachttijd: 4 uur
Totale tijd: 4 uur 5 minuten
Porties: 1 persoon

Ingrediënten

  • 2 el chiazaad
  • ½ cup melk
  • handje frambozen
  • kokos (eventueel geroosterd)

Optioneel

Instructies
 

  • Meng de melk en het chiazaad in een schaaltje en laat het 15 minuten staan.
  • Roer het dan nogmaals goed door.
  • Leg de frambozen op de chiapudding en strooi er wat kokos over.
  • Zet het afgedekt weg in de koelkast tot gebruik of zet het in de vriezer.

Sylvia’s tips

Deze weck potjes zijn erg handig in gebruik en precies het goede formaat.
Dessert, Ontbijt
Nederlands
Chiapudding, Chiapudding recept, Chiazaad
Heb jij dit recept gemaakt?Jouw creatie bewonder ik graag op Instagram! Vergeet dus niet om @SilphyasKitchen of #SilphyasKitchen te vermelden.
close

Gratis eBook

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS het gratis eBook "Culinaire rondreis door Indonesië".

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info