Tortilla de patatas is niet weg te denken uit het Spaanse straatbeeld. Toen ik als kind in Spanje woonde zag je overal tortillas. Ondanks dat het een redelijk simpel gerecht is, gaat er nog wel wat tijd in zitten. Een tortilla maak je namelijk met rust en een hoop liefde.
Verschillende tortilla’s
Mijn voorkeur gaat uit naar de meest simpele tortilla: aardappel, ei, ui en olijfolie. Maar er zijn verschillende varianten te vinden. in Castilië voegen ze bijvoorbeeld doperwten, paprika en uitgebakken chorizo aan de omelet toe. In Catalonië vinden ze spinazie of aubergine een geweldige toevoeging. Terwijl men in Baskenland vooral visliefhebber is en kabeljauw of tonijn toevoegt. In sommige gevallen wordt de aardappel vervangen door een van deze ingrediënten.
Recept tortilla de patatas
Serveertips
Een goede tortilla wordt geserveerd op kamertemperatuur en is gesneden in blokjes of puntjes. Serveer eventueel met wat (citroen) mayonaise, aïoli of een pittig tomatendipje.
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!
Je zegt dat jij van simpel houdt en ik hoopte, dat dit recept dus ook simpel zou zijn. Als ik het bekijk, ziet het er behoorlijk ingewikkeld uit. Misschien dat ik heb binnenkort wel een keertje maak hoor en dan merk ik vanzelf hoe het gaat. Mijn man houdt ook van de simpele keuken, die vooral om de smaken gaat.
Hej Jacqueline,
Door het aantal stappen lijkt het misschien minder simpel dan het in werkelijkheid is. Zet alles vast gesneden klaar. Lees het recept twee keer en ga dan aan de gang. Je zult zien dat het simpel is. Succes!