Chocolade chiapudding met banaan en hazelnootpasta

Voor de chocolade liefhebber is deze chiapudding met banaan en hazelnootpasta een goddelijk ontbijt of dessert! Door plantaardige melk te gebruiken heb je in een handomdraai een zuivelvrije chiapudding.

chocolade chiapudding met banaan en hazelnootpasta

Chocolade chiapudding met banaan en hazelnootpasta is een snoeperij op de vroege morgen of een geweldige traktatie na het eten. Hier zul je echt van genieten. En het is zo gemakkelijk om te maken!

Voor een zuivelvrije versie gebruik je kokosmelk, amandelmelk, cashewmelk of welke plantaardige melk dan ook.

chocolade chiapudding

Hoe maak je chocolade chiapudding

Chocolade chiapudding is ongelofelijk makkelijk om te maken. Je mengt twee eetlepels chiazaad en een eetlepel cacapoeder met een halve cup melk en roert dat goed door elkaar. Je kunt hiervoor gewone melk of plantaardige melk gebruiken. De chiazaadjes nemen bijna direct al wat vocht op en terwijl je roert wordt het al iets geleiachtig.

Dan laat je het vijftien minuten rusten. Na die vijftien minuten roer je het nog een keer goed door. Schraap vooral ook langs de randjes van de bodem zodat daar geen chiazaadjes of chocoladepoeder achterblijft!

Bewaar de chocolade chiapudding in de koelkast of vriezer tot gebruik.

Zodra je de chocolade chiapudding wil serveren snijd je een halve banaan in plakjes of stukjes en leg je ze op de chocolade chiapudding. Druppel er wat hazelnootpasta over en leg er eventueel een paar hazelnoten bovenop.

chocolade chiapudding met banaan

Houdbaarheid en bewaren van chiapudding

Chiapudding kun je een kleine week bewaren in de koelkast of een aantal maanden in de vriezer. Dit geldt zowel voor basis chiapudding als voor chiapudding die de toppings al heeft. Maar de variant met banaan zou ik niet in de koelkast of vriezer bewaren in verband met verkleuring. Daarnaast wordt bevroren banaan meestaal een beetje papperig na ontdooien.

Bevroren bananen zijn overigens wel geweldig om op voorraad te hebben zodat je heerlijk bananenijs kunt maken of een bananen milkshake!

Meer chiazaad recepten en toepassingen

De gezondheidsvoordelen van chiazaad zijn enorm.

chocolade chiapudding met banaan en hazelnootpasta

Chocolade chiapudding met banaan en hazelnootpasta

No ratings yet
Auteur: Sylvia
Voor de chocolade liefhebber is deze chiapudding met banaan en hazelnootpasta een goddelijk ontbijt of dessert! Door plantaardige melk te gebruiken heb je in een handomdraai een zuivelvrije chiapudding.
Print recept Pin recept
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Wachttijd: 4 uur
Totale tijd: 4 uur 5 minuten
Porties: 1 persoon

Ingrediënten

Optioneel

Instructies
 

  • Meng in een schaaltje de chiazaadjes en cacaopoeder met de melk en laat het 15 minuten staan.
  • Roer het dan nogmaals goed door zodat er geen chiazaadjes of chocoladepoeder achterblijven in de randjes van het schaaltje.
  • Sluit het schaaltje af en zet het in de koelkast of de vriezer.
  • Snijd voor het serveren een halve banaan in stukjes of plakjes en leg dit op de chiapudding. Lepel er wat hazelnootpasta over en ga genieten.

Sylvia’s tips

Deze weck potjes zijn erg handig in gebruik en precies het goede formaat.
Dessert, Ontbijt
Nederlands
Chiapudding, Chiapudding recept, Chiazaad
Heb jij dit recept gemaakt?Jouw creatie bewonder ik graag op Instagram! Vergeet dus niet om @SilphyasKitchen of #SilphyasKitchen te vermelden.
close

Gratis eBook

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS het gratis eBook "Culinaire rondreis door Indonesië".

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering
Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info