Chocolade chiapudding met banaan en hazelnootpasta is een snoeperij op de vroege morgen of een geweldige traktatie na het eten. Hier zul je echt van genieten. En het is zo gemakkelijk om te maken!

Recept chocolade chiapudding met banaan en hazelnootpasta
Chocolade chiapudding met banaan en hazelnootpasta
Ingrediënten
- 2 el chiazaad
- ½ cup melk
- 1 el cacapoeder
- ½ banaan
- 1 tl hazelnootpasta
Optioneel
- 1 tl ahornsiroop
- ½ tl vanille extract
- hazelnoten
Zo maak je het
- Meng in een schaaltje de chiazaadjes en cacaopoeder met de melk en laat het 15 minuten staan.
- Roer het dan nogmaals goed door zodat er geen chiazaadjes of chocoladepoeder achterblijven in de randjes van het schaaltje.
- Sluit het schaaltje af en zet het in de koelkast of de vriezer.
- Snijd voor het serveren een halve banaan in stukjes of plakjes en leg dit op de chiapudding. Lepel er wat hazelnootpasta over en ga genieten.
Houdbaarheid en bewaren van chiapudding
Chiapudding kun je een kleine week bewaren in de koelkast of een aantal maanden in de vriezer. Dit geldt zowel voor basis chiapudding als voor chiapudding die de toppings al heeft. Maar de variant met banaan zou ik niet in de koelkast of vriezer bewaren in verband met verkleuring. Daarnaast wordt bevroren banaan meestaal een beetje papperig na ontdooien.
Bevroren bananen zijn overigens wel geweldig om op voorraad te hebben zodat je heerlijk bananenijs kunt maken of een bananen milkshake!
Lees ook: alles over de gezondheidsvoordelen van chiazaad
Meer chiazaad recepten en toepassingen
- Chiapudding met frambozen en kokos
- Chiapudding mealprep
- Voeg wat chiazaad toe aan je smoothie of overnight oats
- Peren overnight oats
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!