Chocolade chiapudding met banaan en hazelnootpasta

Chocolade chiapudding met banaan en hazelnootpasta is een snoeperij op de vroege morgen of een geweldige traktatie na het eten. Hier zul je echt van genieten. En het is zo gemakkelijk om te maken!

chocolade chiapudding met banaan

Recept chocolade chiapudding met banaan en hazelnootpasta

Waardering

Bereidingstijd 15 minuten
Wachttijd 4 uur
1 persoon

Ingrediënten

  • 2 el chiazaad
  • ½ cup melk
  • 1 el cacapoeder
  • ½ banaan
  • 1 tl hazelnootpasta

Optioneel

Zo maak je het

  • Meng in een schaaltje de chiazaadjes en cacaopoeder met de melk en laat het 15 minuten staan.
  • Roer het dan nogmaals goed door zodat er geen chiazaadjes of chocoladepoeder achterblijven in de randjes van het schaaltje.
  • Sluit het schaaltje af en zet het in de koelkast of de vriezer.
  • Snijd voor het serveren een halve banaan in stukjes of plakjes en leg dit op de chiapudding. Lepel er wat hazelnootpasta over en ga genieten.
Ga jij dit recept maken? Deel het op Instagram!Roep me via @SilphyasKitchen en gebruik de hashtag #silphyaskitchen

Houdbaarheid en bewaren van chiapudding

Chiapudding kun je een kleine week bewaren in de koelkast of een aantal maanden in de vriezer. Dit geldt zowel voor basis chiapudding als voor chiapudding die de toppings al heeft. Maar de variant met banaan zou ik niet in de koelkast of vriezer bewaren in verband met verkleuring. Daarnaast wordt bevroren banaan meestaal een beetje papperig na ontdooien.

Bevroren bananen zijn overigens wel geweldig om op voorraad te hebben zodat je heerlijk bananenijs kunt maken of een bananen milkshake!

Lees ook: alles over de gezondheidsvoordelen van chiazaad

Meer chiazaad recepten en toepassingen

Recepten direct in je inbox?

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Plaats een reactie

Review