Choco-kokostaart

Eigenlijk vond ik het meer een koek. Hoe het ook zij: het is goddelijk!

Glutenvrij

Koeken en taarten zitten er voor mij niet zo heel veel meer in nu ik glutenvrij eet. Dacht ik… want binnen de Paleo-gemeenschap is er zo ontzettend veel bakwerk te vinden dat ik het de rest van mijn leven niet meer op zou kunnen. Via de Paleo faceboekpagina kwam ik uit op de website van Jessica van Young Voedingsadvies. Zij geeft niet alleen advies omtrent voeding, maar deelt ook nog eens allerhande overheerlijke en verantwoorde recepten. Waaronder dus deze overheerlijke choco-kokostaart.

Ik ben gek op chocolade (terwijl ik daar vroeger niets van moest weten eerlijk gezegd) en dus kwam deze variant zonder toegevoegde suikers me heel erg goed van pas.

Variatie

Ik had overigens geen honing of siroop toegevoegd, evenmin deed ik er rozijnen in (dat had dochterlievv liever niet). Wat ik wel deed? En flinke snuf zeezout toevoegen! Chocolade met her en der een korrel zeezout is zo ontzettend lekker. Aangezien de hazelnoten op waren gebruikte ik in dit recept pistachenoten.

 

choco-kokostaart

Choco-kokostaart

Heerlijk snoepen zonder al te veel schuldgevoel. Wie wil dat nou niet?
Kook: 1 uur 15 minuten
Vriezertijd: 1 uur
Porties (aanpasbaar):1 taart

Ook nodig

  • Taartvorm, ca. 18 cm diameter

Ingrediënten

Bodem

  • 2 eieren
  • 140 gram kokosmeel
  • 70 gram kokosolie, gesmolten

Chocoladelaag

  • 2 blokken santen
  • 3 el cacaopoeder
  • 100 gram ongebrande noten, ongezouten
  • 50 gram rozijnen
  • kokosrasp
  • honing, optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven tot 180℃.
  • Mix de ingrediënten voor de bodem goed met de hand of machine. Het deeg is wat kruimelig, dat hoort zo.
  • Vet een niet al te grote taartvorm in en druk het deeg aan op de bodem.
  • Zet de taartvorm ongeveer 15 minuten in het midden van de oven. Wanneer de randjes bruin zijn is de bodem gaar, ook al ziet het midden er nog "eng" bleek uit.
  • Smelt de blokken santen in een steelpannetje op laag vuur, goed blijven roeren. Voeg al roerend de cacaopoeder toe. Naar smaak kun je natuurlijk meer of minder cacaopoeder gebruiken. Alles goed blijven doorroeren.
  • Als het een mooi egaal geheel is zet je het vuur uit. Voeg nu de rozijnen en noten toe en roer nog even goed door.
  • Als je een zoetstof gaat gebruiken kun je dat nu toevoegen.
  • Giet het mengsel op de zojuist gebakken bodem en strooi er wat kokosrasp over.
  • Zet de taart zeker 1 uur in de vriezer.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

 

Bron: Young Voedingsadvies

 

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie