Heerlijk snoepen zonder al te veel schuldgevoel. Wie wil dat nou niet?
Kook: 1 uuruur15 minutenmin
Vriezertijd: 1 uuruur
Porties (aanpasbaar):1taart
Ook nodig
Taartvorm, ca. 18 cm diameter
Ingrediënten
Bodem
2eieren
140gramkokosmeel
70gramkokosolie, gesmolten
Chocoladelaag
2blokkensanten
3elcacaopoeder
100gramongebrande noten, ongezouten
50gramrozijnen
kokosrasp
honing, optioneel
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Verwarm de oven tot 180℃.
Mix de ingrediënten voor de bodem goed met de hand of machine. Het deeg is wat kruimelig, dat hoort zo.
Vet een niet al te grote taartvorm in en druk het deeg aan op de bodem.
Zet de taartvorm ongeveer 15 minuten in het midden van de oven. Wanneer de randjes bruin zijn is de bodem gaar, ook al ziet het midden er nog "eng" bleek uit.
Smelt de blokken santen in een steelpannetje op laag vuur, goed blijven roeren. Voeg al roerend de cacaopoeder toe. Naar smaak kun je natuurlijk meer of minder cacaopoeder gebruiken. Alles goed blijven doorroeren.
Als het een mooi egaal geheel is zet je het vuur uit. Voeg nu de rozijnen en noten toe en roer nog even goed door.
Als je een zoetstof gaat gebruiken kun je dat nu toevoegen.
Giet het mengsel op de zojuist gebakken bodem en strooi er wat kokosrasp over.