Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lasagnette
Kook:
30
minuten
min
Porties (aanpasbaar):
2
personen
Ingrediënten
Lasagnette
▢
300
gram
rundergehakt
▢
2
courgettes
▢
2
uien
▢
olijfolie
▢
2
tenen
knoflook
▢
1
rode peper
▢
1
pakje
gezeefde tomaten
▢
1
blik
tomaten
▢
basilicum
▢
tijm
▢
oregano
▢
peper en zout
Saus
▢
1
bakje
ricotta
▢
1
cup
melk
▢
200
gram
geraspte kaas
Kookstand
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Lasagnette
Verwarm de oven tot 220 °C.
Snijd de uien fijn, hak de knoflook en snijd de peper in dunne ringetjes. Fruit dit alles even in een hapjespan met een scheut olie.
Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Als dit een mooi kleurtje heeft voeg je de gezeefde tomaten en het blik tomaten toe. Laat dit even pruttelen.
Breng op smaak met peper, zout, basilicum, tijm en oregano.
Schil met een dunschiller lange repen van de courgette af en leg die op de bodem van een ingevette ovenschaal.
Schep er wat gehaktmengsel op en beleg dit weer met een laag courgette. Ga net zo lang door tot alles op is.
Saus
Met de ricotta, melk en de helft van de geraspte kaas. Giet het over de lasagnette. Bestrooi het geheel met de overige geraspte kaas.
Zet de schaal 20 minuten in de oven.
Persoonlijke notities
Voeg hier jouw persoonlijke notities toe.
Bewaaar recept
Opgeslagen!