Zuurkoolschotel met gehakt, shoarmakruiden en aardappelpuree
Kook: 1 uuruur
Porties (aanpasbaar):4personen
Ook nodig
Ovenschaal
Ingrediënten
1pondgehakt
2uitjes
1pakkruiden zuurkool
1blikjeananasblokjes
1kiloaardappelen
6plakjeskatenspek
2elshoarmakruiden
1tlgemberpoeder
paneermeel
roomboter
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar.
Snipper de ui en fruit deze in een klontje boter. Voeg daarna het gehakt toe en strooi de shoarmakruiden en gemberpoeder erover. Bak het gehakt tot het bijna gaar is.
Laat de zuurkool en ananas uitlekken. Leg de zuurkool en ananas op de bodem van een ovenschaal. Leg hierop het gehakt.
Maak van de aardappelen puree en verdeel dit over de schaal.
Bestrooi met een dun laagje paneermeel en verdeel er een paar klontjes boter over.
Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de oven en leg er dan de plakjes katenspek op. Plaats de schaal nog een minuut of 10 in de oven.