Zuurkoolschotel met gehakt en aardappelpuree

Vroeger moest ik absoluut niet denken aan zuurkool. Tegenwoordig vind ik het heerlijk: rauw op een broodje met worst, stamppot met spekjes, jus en een flink stuk worst. Maar onderstaand recept is ook ongeloveloos lekker! Mijn collega gaf me dit recept een aantal weken geleden en ik dacht ‘wat een vreemde combinatie’, maar ze was er zo enthousiast over dat ik toch maar besloot om het te gaan maken. Ik kan je verzekeren dat het vaker op tafel gaat komen!

Waardering

Bereidingstijd 1 uur
4 personen

Materiaal

  • Ovenschaal

Ingrediënten

  • 1 pond gehakt
  • 2 uitjes
  • 1 pak kruiden zuurkool
  • 1 blikje ananasblokjes
  • 1 kilo aardappelen
  • 6 plakjes katenspek
  • 2 el shoarmakruiden
  • 1 tl gemberpoeder
  • paneermeel
  • roomboter

Zo maak je het

  • Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar.
  • Snipper de ui en fruit deze in een klontje boter. Voeg daarna het gehakt toe en strooi de shoarmakruiden en gemberpoeder erover. Bak het gehakt tot het bijna gaar is.
  • Laat de zuurkool en ananas uitlekken. Leg de zuurkool en ananas op de bodem van een ovenschaal. Leg hierop het gehakt.
  • Maak van de aardappelen puree en verdeel dit over de schaal.
  • Bestrooi met een dun laagje paneermeel en verdeel er een paar klontjes boter over.
  • Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de oven en leg er dan de plakjes katenspek op. Plaats de schaal nog een minuut of 10 in de oven.
Ga jij dit recept maken? Deel het op Instagram!Roep me via @SilphyasKitchen en gebruik de hashtag #silphyaskitchen

Recepten direct in je inbox?

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Plaats een reactie

Review