Zuurkoolschotel met gehakt en aardappelpuree

Vroeger moest ik absoluut niet denken aan zuurkool. Tegenwoordig vind ik het heerlijk: rauw op een broodje met worst, stamppot met spekjes, jus en een flink stuk worst. Maar onderstaand recept is ook ongeloveloos lekker! Mijn collega gaf me dit recept een aantal weken geleden en ik dacht ‘wat een vreemde combinatie’, maar ze was er zo enthousiast over dat ik toch maar besloot om het te gaan maken. Ik kan je verzekeren dat het vaker op tafel gaat komen!

zuurkoolschotel

Zuurkoolschotel met gehakt, shoarmakruiden en aardappelpuree

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Waardering
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 pond gehakt
  • 2 uitjes
  • 1 pak kruiden zuurkool
  • 1 blikje ananasblokjes
  • 1 kilo aardappelen
  • 6 plakjes katenspek
  • 2 el shoarmakruiden
  • 1 tl gemberpoeder
  • paneermeel
  • roomboter

Instructies

  • Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar.
  • Snipper de ui en fruit deze in een klontje boter. Voeg daarna het gehakt toe en strooi de shoarmakruiden en gemberpoeder erover. Bak het gehakt tot het bijna gaar is.
  • Laat de zuurkool en ananas uitlekken. Leg de zuurkool en ananas op de bodem van een ovenschaal. Leg hierop het gehakt.
  • Maak van de aardappelen puree en verdeel dit over de schaal.
  • Bestrooi met een dun laagje paneermeel en verdeel er een paar klontjes boter over.
  • Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de oven en leg er dan de plakjes katenspek op. Plaats de schaal nog een minuut of 10 in de oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *