Champignonsoep: klaar in een mum van tijd

Eigenlijk ben ik helemaal niet zo’n soepmens, tenzij je me bijvoorbeeld pompoensoep voorzet. Deze soep heb ik dan ook niet gegeten, maar mijn man wel. Hij vond het heerlijk! Hij kreeg deze soep als voorafje, maar je kunt er met zijn tweetjes prima een avondmaaltijd van maken. Serveer er dan een lekker donker brood bij of een vers gebakken stokbrood.

champignonsoep

Champignonsoep

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Waardering
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen (voorgerecht)

Ingrediënten
 

  • 1 klont boter
  • 1 ui
  • 250 gr champignons
  • 1 beker creme fraiche
  • 1 el bloem
  • 1 liter groentebouillon

Aan de slag
 

  • Snipper de ui en fruit deze in een pan met dikke bodem.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes (of neem gesneden champignons).
  • Bak de champignons mee met de uitjes tot ze wat zachter zijn.
  • Voeg nu de creme fraiche toe tot het ‘gesmolten’ is. Doe de lepel bloem erbij en bak nog even mee.
  • Giet de bouillon erop en laat alles nog even doorkoken.
Was het lekker of heb je een vraag?Laat vooral een reactie achter hieronder. Of tag #SilphyasKitchen op Instagram. Zou ik superleuk vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *