Champignonsoep

Eigenlijk ben ik helemaal niet zo’n soepmens, tenzij je me bijvoorbeeld pompoensoep voorzet. Deze soep heb ik dan ook niet gegeten, maar mijn man wel. Hij vond het heerlijk! Hij kreeg deze soep als voorafje, maar je kunt er met zijn tweetjes prima een avondmaaltijd van maken. Serveer er dan een lekker donker brood bij of een vers gebakken stokbrood.

Waardering

Bereidingstijd 20 minuten
4 personen (voorgerecht)

Ingrediënten

  • boter (Vioblock)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 250 gram champignons
  • 1 beker crème fraiche, haver, AH
  • 1 el bloem
  • 1 liter groentebouillon

Zo maak je het

  • Snipper de ui en fruit deze in een pan met dikke bodem.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes (of neem gesneden champignons).
  • Bak de champignons mee met de uitjes tot ze wat zachter zijn.
  • Voeg nu de haver creme fraiche toe tot het 'gesmolten' is. Doe de lepel bloem erbij en bak nog even mee.
  • Giet de bouillon erop en laat alles nog even doorkoken.
Ga jij dit recept maken? Deel het op Instagram!Roep me via @SilphyasKitchen en gebruik de hashtag #silphyaskitchen

Recepten direct in je inbox?

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Plaats een reactie

Review