Champignonsoep

champignonsoep

Eigenlijk ben ik helemaal niet zo’n soepmens, tenzij je me bijvoorbeeld pompoensoep voorzet. Deze soep heb ik dan ook niet gegeten, maar mijn man wel. Hij vond het heerlijk! Hij kreeg deze soep als voorafje, maar je kunt er met zijn tweetjes prima een avondmaaltijd van maken. Serveer er dan een lekker donker brood bij of een vers gebakken stokbrood.

champignonsoep

Champignonsoep

No ratings yet
Auteur: Sylvia
Print recept Pin recept
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen (voorgerecht)

Ingrediënten

  • 1 klont boter
  • 1 ui
  • 250 gr champignons
  • 1 beker creme fraiche
  • 1 el bloem
  • 1 liter groentebouillon

Instructies
 

  • Snipper de ui en fruit deze in een pan met dikke bodem.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes (of neem gesneden champignons).
  • Bak de champignons mee met de uitjes tot ze wat zachter zijn.
  • Voeg nu de creme fraiche toe tot het ‘gesmolten’ is. Doe de lepel bloem erbij en bak nog even mee.
  • Giet de bouillon erop en laat alles nog even doorkoken.
Soepen & Sauzen
Nederlands
Champignonsoep, Champignonsoep recept
Heb jij dit recept gemaakt?Jouw creatie bewonder ik graag op Instagram! Vergeet dus niet om @SilphyasKitchen of #SilphyasKitchen te vermelden.
close

Gratis eBook

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS het gratis eBook "Culinaire rondreis door Indonesië".

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info