Maal de havervlokken in de keukenmachine tot er een grof meel ontstaat, of fijn meel als je dat liever hebt.
Breek de bananen in kleine stukjes en voeg ze toe aan de keukenmachine, gevolgd door het bakpoeder, lijnzaad, kaneel, zout, melk en het eventuele kokossuiker. Meng tot je een dik beslag hebt, schep er vervolgens met een spatel walnoten door.
Vet een cakevorm in en bestrooi de bodem eventueel met wat kokosrasp. Je kunt ook bakpapier gebruiken.
Schep het beslag in de vorm en plaats de cake ongeveer 50 minuten in de oven.
Om te zien of de cake gaar is kun je de satéprikker-check doen: komt de prikker droog uit de cake dan is hij goed.
Laat de cake zeker 15 minuten afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt, laat hem dan nog iets verder afkoelen op een rekje. Op deze manier kun je de cake makkelijker snijden.
Notities
Bewaren - je kunt de bananencake in een luchtdichte trommel bewaren: 2 dagen op kamertemperatuur, 1 week in de koelkast of wel 6 maanden in de vriezer.Kant en klaar meel - sla stap 2 van de instructies over en gebruik 240 gram van het meel dat je hebt.Bananen - hoe rijper de bananen zijn hoe zoeter de cake zal worden.Kokossuiker - je kunt ook twee dadels, agave siroop, esdoorn siroop of kristalsuiker gebruiken in plaats van de kokossuiker.