Uitdaging: bananencake uit de slowcooker

Uitdaging: bananencake uit de slowcooker

En dan hoor ik je denken “Uitdaging?” Jazeker! Ik daag je uit om deze bananencake te maken. Als het gelukt is wil ik graag het resultaat zien. En als je me dan toch de ogen uitsteekt, mag je me ook vertellen hoe het komt dat die van jou wél goed is gelukt. Begrijp me niet verkeerd hoor, de smaak was echt verrukkelijk, maar het oog wil ook wat. En ik kan nou niet echt zeggen dat je dit vol trots aan je visite voorzet. Sterker nog: ik heb er niet eens een foto van gemaakt 🙂

Waar ligt de fout?

Om te beginnen ligt de fout natuurlijk bij mij. Maar… ik zoek de schuld ook even buiten mezelf voor het gemak. Met airfryer recepten zeg ik altijd dat het per apparaat en inhoud afhankelijk is hoe je de temperatuur instelt en hoe lang je het dan bakt. Maar werkt dit dan ook voor slowcookers op die manier? Ik dacht altijd van niet, totdat ik onderstaande bananencake ging maken.

Bananencake

27 juni 2018
: 1 cake
: 15 min
: Simpel

Door:

Ingrediënten
  • 4 bananen
  • 1 el limoensap
  • 150 gram boter
  • 3 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 400 ml melk
  • 400 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl chilivlokken
  • ½ reep chocolade (naar keuze)
  • zeezout (naar smaak)
Instructies
  • Stap 1 Prak de bananen met de limoensap en zet even opzij.
  • Stap 2 Doe de boter in een keukenmachine en mix tot het nog zachter is. Voeg dan één voor één de eieren toe. Mix er nu langzaam de vanille extract, melk en chilivlokken door.
  • Stap 3 Voeg beetje bij beetje meel toe en mix er als laatste de geprakte bananen door.
  • Stap 4 Vet de slowcooker in met boter of met een bakspray en doe het deeg erin.
  • Stap 5 Snijd de chocolade in grove stukken en leg bovenop het deeg. Het zakt vanzelf wel een keer naar beneden.
  • Stap 6 Zet de slowcooker op high voor 3 uur. Laat de cake volledig afkoelen… als je kunt!

Dus ik daag je echt uit: maak deze bananencake en laat me het resultaat en jouw geheime recept zien! Ik ben je er dankbaar voor.

Toevoeging [een oplettende lezeres wees me erop dat ik die tip niet had gegeven]: leg een schone droge theedoek onder de deksel, die neemt het vocht op, in plaats van dat het weer terug het beslag in valt.

Bron: foto van Pixabay



2 thoughts on “Uitdaging: bananencake uit de slowcooker”

  • Als ik dit bekijk dan vraag ik me af waarom er nog 400 ml melk bij gaat, dat lijkt me echt veel te veel.
    Zou het daar inzitten?
    Doe je ook een theedoek om je deksel als je bakt in de slowcooker?, deze vangt nl het vocht op wat vrijkomt met bakken in de slowcooker.
    Ik heb pas een week de sc, maar zit me dus overal in te lezen. Ik kwam ook tegen dat de sc van het merk crockpot warmer wordt dan andere slowcookers, ik weet niet welke jij hebt.

    • Hi Yvonne. Mijn sc zijn allemaal merk Crockpot inderdaad. En ook gebruikte ik die theedoek om vocht op te vangen. Wellicht dat het inderdaad in de hoeveelheid melk zit. Ik ga weer eens proberen. Dank je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.