Vegan hotspot in Deventer: Sync OK

Al eerder heb ik in Deventer gegeten bij Sync OK. Ik was net vegan en vond alles bijzonder en spannend. Ik vroeg mij vooral af of ik buiten de deur nog wel iets kon eten. Nou, geloof mij, dat kan makkelijk en bijna overal. Maar goed, bij Sync OK twijfelde ik toen enorm tussen saté van jackfruit en een broodje BLT. De bacon was gemaakt van bananenschil, en dat vond ik wel interessant maar was me toch net even een brug te ver. Die zou ik een volgende keer bestellen.

Dit was dus die ’volgende keer’ maar de kaart was gewijzigd. Dat blijken ze vaker te doen. En eigenlijk is dat een briljante zet natuurlijk: je hebt een kleine kaart en vervangt gewoon af en toe de gerechten. Ook deze keer stond er weer allerlei lekkers op de kaart en was het moeilijk kiezen.

Brood met gegrilde aubergine, feta, tomaten en tomatensaus

Lunchtijd bij Sync OK

Eigenlijk was het al meer dan lunchtijd dus we hadden best trek gekregen. We bestelden onze drankjes en de lunch. Hij een milkshake met o.a. limoen, mango en kokosmelk en brood met gegrilde aubergine, tomatensaus en huisgemaakte feta. Zij een smoothie van o.a. limoen, mango en appel en groente kofte met tomaten en limoen mayo. Bij beide gerechten werd een salade geserveerd van courgetteslierten.

De drankjes werden snel geserveerd. Heerlijk koud en friszoet van smaak. De milshake was – duh – wat romiger dan de smoothie. Beiden echt heel lekker.

Om eerlijk te zijn duurde het wel lang voordat de lunch kwam: we hebben toch zeker drie kwartier gewacht. Maar het was het wachten waard! We hebben echt heerlijk gegeten. Net zo verrassend als de vorige keer, net zo lekker.

Groente kofte met tomaten en limoen mayo

Direct voor de deur stonden twee setjes om aan te zitten en aan de overkant was een terrasje met als ik me goed herinner – 8 setjes om te kunnen zitten. De dames in de bediening waren supervriendelijk en hielden goed overzicht.

Geen telefoon alsjeblieft

De kaart is een houten plankje waar de hapjes en drankjes op staan vermeld. Via diezelfde ’kaart’ word je op de hoogte gebracht dat ze geen wifi hebben en word je vriendelijk verzocht om je telefoon toch vooral maar in je tas of zak te laten zitten. Je komt er voor de gezelligheid en dat gaat niet lukken als eenieder in zijn/haar telefoon verdiept is!

Een leuk concept dat je steeds vaker ziet. Ik ben voorstander.

Lunch en meer

Je kunt bij Sync OK terecht voor de lunch, maar ook voor een heerlijke kop koffie of thee en taartjes. Alles is vers bereid, vegan en glutenvrij. Allergieën of andere wensen? Ze denken graag me je mee! Maar ook voor catering ben je bij hen aan het goede adres. Tegenwoordig kun je er zelfs terecht voor private dining.

Tip: wil je genieten van zoetigheid en ben je slecht in het maken van keuzes? Dan hebben ze speciaal voor jou een selectie van de lekkerste zoetigheden op één bord. Reserveren is wel nodig in dat geval.

Adresgegevens

Sync OK is geopend van woensdag t/m zondag van 10.00 – 16.30 uur. De keuken sluit om 15:30 uur. Je vindt ze schuin tegenover de kerk aan de Broederenstraat 29 in Deventer. Op hun website vind je verhalen, recepten en nog veel meer.

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie