Snipper de ui en snijd de peper in ringetjes of kleine stukjes. Was de broccoli en snijd de roosjes los. Ook de steeltjes kun je in stukjes snijden en eten.
Zet de IP op stand sauté. Zodra het display HOT weergeeft doe je de olie in de pan en fruit je de ui. Als de ui glazig is voeg je de kruiden en peper toe, bak dit even mee.
Voeg nu de overige ingrediënten, behalve de broccoli en water, toe. Roer even door en giet het water erover. Druk op cancel om de sauté functie uit te zetten.
Plaats de deksel op de pan en zet hem op stand sealing. Zet de pan nu op pressure cook voor 5 minuten. Zodra je een piep hoort is hij op stoom en gaat de tijd teruglopen. Na vijf minuten is het klaar en laat je de stoom via de natuurlijke weg (NPR) ontsnappen.
Kook nu de broccoli beetgaar.
Na tien minuten draai je het ventiel open van de IP helemaal open en zijn de linzen klaar. Serveer met de broccoli.
Notities
Achteraf gezien was dit voor ons te veel. De volgende dag heb ik de overgebleven linzen verdeeld over twee volkoren wraps. Dat was een heerlijke lunch!