Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vegetarische shakshuka
Dit heerlijke eenpansgerecht is lekker tijdens de lunch, maar kan eigenlijk ieder moment van de dag wel. Dit is puur
comfort food
.
Prep:
5
minuten
min
Kook:
15
minuten
min
Totaal:
20
minuten
min
Porties (aanpasbaar):
2
personen
Ook nodig
Hapjespan
Ingrediënten
▢
2
el
olijfolie
▢
1
paprika
▢
2
tenen
knoflook
▢
1
tl
ras el hanout
▢
½
tl
hot paprikapoeder
▢
snuf
gemalen komijnzaad
▢
snuf
cayennepeper
▢
1
el
ras el hanout
▢
2
blikken
tomatenblokjes
▢
100
gr
spinazie
▢
4
eieren
Kookstand
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Snijd de paprika in blokjes en pers de knoflook erboven. Fruit ze in de olie.
Strooi de kruiden erover zodra de paprika zachter is en bak het even mee.
Hak ondertussen de spinazie grof.
Giet de tomatenblokjes erbij en breng aan de kook. Voeg dan de spinazie toe en laat het slinken in de tomatensaus.
Maak nu vier kuiltjes in de saus en breek boven ieder kuiltje een ei.
Leg een deksel of zilverfolie over de pan en laat het geheel zachtjes stoven tot het ei is gestold.
Serveer met een salade of - mijn voorkeur- met brood, stokbrood of naan.
Persoonlijke notities
Voeg hier jouw persoonlijke notities toe.
Voedingswaarden
Energie:
340
kcal
Bewaaar recept
Opgeslagen!