Deze cake zet je je visite niet even snel voor, maar de "oh's en ah's" zullen niet van de lucht zijn als ze deze heerlijke Japanse matcha Castella eten.
Verwarm de oven voor tot 180°C en bekleed de cakevorm met bakpapier.
Klop de eieren 2 minuten op hoge snelheid. Voeg dan langzaam de suiker toe en mix nog 8 minuten.
Los ondertussen de honing op in het gekookte water en voeg toe aan het beslag. Mix vervolgens 2 minuten op halve kracht.
Zeef de bloem en matcha boven het beslag. Mix nogmaals 2 minuten op halve kracht.
Giet het beslag vervolgens in de cakevorm. Laat de cakevorm met beslag van ongeveer 10 cm hoogte op het aanrecht 'vallen'. Als je bubbeltjes naar boven ziet komen strijk je die weg met een spatel of achterkant van een lepel. Dit doe je tot er geen bubbeltjes meer zijn.
Zet de cakevorm nu in het midden van de oven en bak de cake 10 minuten, de bovenkant moet een mooi lichtbruin kleurtje hebben.
Verlaag dan de temperatuur tot 160°C, plaats de cake onderin de oven en bak nog ongeveer 50 minuten.
Haal de cake dan uit de oven, stort hem op het aanrecht of een snijplak en wikkel hem direct in huishoudfolie. Laat de cake afkoelen en leg hem in de koelkast. Eet hem past de volgende dag. Iets Japans, bijgeloof misschien?
De volgende dag kun je genieten van een heerlijk stuk Japanse Castella met matcha. Geniet ervan.