Picture this: Italy ... Of gewoon in Nederland. Een heerlijke salade van geroosterd brood, tomaten en ui, goede olijfolie en op smaak gebracht met peper en zout. Dat vraagt om eten in de zomerse zon!
Kook: 15 minutenmin
Porties (aanpasbaar):2personen
Ook nodig
Grillpan of koekenpan
Ingrediënten
oud (stok)brood
knoflook
tomaten, of kerstomaatjes
ui, rood of sjalot
peper en zout
olijfolie
komkommer
basilicum, optioneel
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Snijd of scheur het brood in stukken. Giet er olijfolie overheen en pers er wat tenen knoflook boven. Mix het goed door elkaar.
Verwarm de grill- of koekenpan en bak hierin de stukjes brood. Laat dit even afkoelen.
Snijd de tomaten in grove stukken of halveer de kerstomaatjes. Pel de ui en snijd in dunne ringen. Schil eventueel de komkommer en snijd in stukken.
Voeg alles samen in een grote kom of saladeschaal. Breng op smaak met versgemalen peper en zeezout.
Als je het brood liever knapperig eet schenk er dan pas olijfolie over als het op je bord ligt. Voor de liefhebber van wat 'zompiger' brood kun je er al direct olijfolie over gieten.