Snijd de ui in halve ringen en hak dan een beetje grof. Snijd de knoflook in dunne plakjes of hak hem fijn. Snijd de kipfilets in vier of zes stukken. Zet de kruiden vast klaar in een schaaltje.
Zet de sauté functie van de instant pot aan. Zodra de machine HOT aangeeft voeg je de olie en de fijngesneden ui en knoflook toe. Bak onder voortdurend roeren tot dat ui wat glazig ziet en zacht is geworden.
Strooi de kruiden erover en voeg de stukken kip toe. Bak alles nog een paar minuten, totdat de kip aan de buitenkant helemaal wit is.
Zet de sauté functie uit en voeg een klein beetje kokend water toe. Schraap met een houten lepel over de bodem totdat alles is losgeweekt.
Voeg de jalopeñopepers, tomatenblokjes, het halve bouillonblokje en de kidneybonen toe. Giet de rest van het water erbij. Plaats de deksel op de pan en zet het ventiel naar sealing.
Druk nu op het bean / chili knopje en stel de tijd in op 40 minuten.
Zet de machine uit als het alarm gaat en laat de stoom op natuurlijke wijze ontsnappen. Dit duurt ongeveer 15 minuten.
Verwijder de deksel en roer redelijk stevig met een houten lepel door de chili. Hierdoor zal de kip in draden uiteen vallen.