Snijd de broccoli in roosjes, snijd ook de stengels in stukjes. Zonde om weg te gooien. Snijd de paddenstoelen in stukken of plakjes en de paprika in blokjes. Snipper de ui en knoflook.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook tot ze zacht zijn en glazig zien. Voeg dan de broccoli, champignons en paprika toe. Bak dit mee tot ook dit zachter is. Zet het vuur uit.
Mix de tofu met de nootmuskaat, kurkuma, basilicum, zout en sojamelk tot een glad mengsel. Meng dit mengsel met de groenten. Voeg versgemalen peper naar smaak toe.
Vet een taartvorm in of leg er een vel bakpapier in. Bekleed de taartvorm vervolgens met het deeg en giet het mengsel erin. Strooi er eventueel nog een beetje versgemalen peper en zeezout over.
Bak de quiche 30 minuten. Controleer de gaarheid van de quiche zoals je met een cake doet. Gebruik in plaats van een sateprikker een mes, komt deze er schoon uit dan is de quiche klaar.