Wat doe je als je geen zin hebt in koken en je de restjes uit de koelkast op wilt maken? Juist: dan maak je een quiche! Deze keer werd dat een broccoli-paddenstoelen quiche.
In de TooGoodToGo-box van de Lidl zaten twee stronken broccoli die echt op moesten. En er lag ook nog een doosje met een paddenstoelenmix. In de vriezer had ik een kant en klare quiche deeg liggen. Deze had ik gekocht uit nieuwsgierigheid: de vellen waren groen vanwege de spinazie. Die er vast doorheen geschoten was, maar goed.
Recept broccoli-paddenstoelen quiche
Broccoli-paddenstoelen quiche
De quiche is een dankbare taart waar je al je restjes in kunt verwerken. Deze broccoli-paddenstoelen quiche is heerlijk hartig
Ook nodig
Ingrediënten
- 1-2 el olijfolie
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 350 gram broccoli
- 250 gram paddenstoelen
- 1 paprika
- 1 blok tofu
- hartige taart deeg, zelfgemaakt of kant en klaar
- ½ tl kurkuma
- 1 el gedroogde basilicum
- ½ tl zout
- 1 el peper
- 120 ml sojamelk, ongezoet
- 1 snuf nootmuskaat
Instructies
- Verwarm de oven voor tot 220°C.
- Snijd de broccoli in roosjes, snijd ook de stengels in stukjes. Zonde om weg te gooien. Snijd de paddenstoelen in stukken of plakjes en de paprika in blokjes. Snipper de ui en knoflook.
- Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook tot ze zacht zijn en glazig zien. Voeg dan de broccoli, champignons en paprika toe. Bak dit mee tot ook dit zachter is. Zet het vuur uit.
- Mix de tofu met de nootmuskaat, kurkuma, basilicum, zout en sojamelk tot een glad mengsel. Meng dit mengsel met de groenten. Voeg versgemalen peper naar smaak toe.
- Vet een taartvorm in of leg er een vel bakpapier in. Bekleed de taartvorm vervolgens met het deeg en giet het mengsel erin. Strooi er eventueel nog een beetje versgemalen peper en zeezout over.
- Bak de quiche 30 minuten. Controleer de gaarheid van de quiche zoals je met een cake doet. Gebruik in plaats van een sateprikker een mes, komt deze er schoon uit dan is de quiche klaar.
- Serveer met een frisse salade.
Persoonlijke notities
Opmerkingen bij de ingrediënten
- Broccol – probeer ook eens bimi, romanesco of bloemkool.
- Paddenstoelenmix – heb je alleen gewone (kastanje)champignons in huis? Gebruik die dan, kan prima.
- Sojamelk – geen fan van sojamelk? Gebruik dan een andere variant, maar wel ongezoet, je wilt tenslotte een hartige taart maken.
Meer hartige taarten
- Groenten quiche van broccoli en zoete aardappel
- Waar denk jij aan bij het woord “quiche”?
- Artisjokharten zijn het middelpunt van deze quiche
- Gekarameliseerde uientaart
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!