Broccoli-paddenstoelen quiche

Wat doe je als je geen zin hebt in koken en je de restjes uit de koelkast op wilt maken? Juist: dan maak je een quiche! Deze keer werd dat een broccoli-paddenstoelen quiche.

In de TooGoodToGo-box van de Lidl zaten twee stronken broccoli die echt op moesten. En er lag ook nog een doosje met een paddenstoelenmix. In de vriezer had ik een kant en klare quiche deeg liggen. Deze had ik gekocht uit nieuwsgierigheid: de vellen waren groen vanwege de spinazie. Die er vast doorheen geschoten was, maar goed.

broccoli-paddenstoelen quiche

Ingrediënten voor deze broccoli-paddenstoelen quiche

  • Broccoli: maar je zou hier net zo goed bimi, romanesco of bloemkool voor kunnen gebruiken.
  • Paddenstoelenmix: geen mix in huis, maar wel (kastanje)champignons? Gebruik die dan, kan prima.
  • Paprika: ik had nog een rode in huis, maar een groene zou nog leuker geweest zijn, dan was alles groen.
  • Tofu: wil je de quiche plantaardig houden – zoals ik – dan gebruik je tofu in plaats van een eimengsel.
  • Sojamelk: gebruik een ongezoete plantaardige melk, je wilt tenslotte een hartige taart maken.
  • Hartige taart deeg: je kunt zelf aan de gang gaan, maar ik had nog een pakje van Koopmans liggen met kleine vierkante velletjes taart deeg.
  • Kruiden en specerijen

Zo ga je te werk

  1. Snijd alle groenten in hapklare brokken.
  2. Fruit de ui en knoflook. Bak daarna de rest van de groenten even mee.
  3. Mix de tofu met de specerijen en sojamelk in een keukenmachine tot een glad mengsel.
  4. Bekleed een taartvorm met het deeg en giet het mengsel erin.
  5. Plaats de taart een half uur in de oven op 220℃.

Printbaar recept met exacte hoeveelheden en instructies onderaan de pagina

broccoli-paddenstoelen quiche

Meer hartige taarten

broccoli-paddenstoelen quiche

Broccoli-paddenstoelen quiche

Prep: 10 min
Kook: 30 min
Totaal: 40 min
Porties: 4 personen
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin
De quiche is een dankbare taart waar je al je restjes in kunt verwerken. Deze broccoli-paddenstoelen quiche is heerlijk hartig

Ingrediënten

  • 1-2 el olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 350 gram broccoli
  • 250 gram paddenstoelen
  • 1 paprika
  • 1 blok tofu
  • hartige taart deeg kant en klaar of zelfgemaakt
  • ½ tl kurkuma
  • 1 el gedroogde basilicum
  • ½ tl zout
  • 1 el peper
  • 120 ml sojamelk ongezoet
  • 1 snuf nootmuskaat

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 220°C.
  • Snijd de broccoli in roosjes, snijd ook de stengels in stukjes. Zonde om weg te gooien. Snijd de paddenstoelen in stukken of plakjes en de paprika in blokjes. Snipper de ui en knoflook.
  • Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook tot ze zacht zijn en glazig zien. Voeg dan de broccoli, champignons en paprika toe. Bak dit mee tot ook dit zachter is. Zet het vuur uit.
  • Mix de tofu met de nootmuskaat, kurkuma, basilicum, zout en sojamelk tot een glad mengsel. Meng dit mengsel met de groenten. Voeg versgemalen peper naar smaak toe.
  • Vet een taartvorm in of leg er een vel bakpapier in. Bekleed de taartvorm vervolgens met het deeg en giet het mengsel erin. Strooi er eventueel nog een beetje versgemalen peper en zeezout over.
  • Bak de quiche 30 minuten. Controleer de gaarheid van de quiche zoals je met een cake doet. Gebruik in plaats van een sateprikker een mes, komt deze er schoon uit dan is de quiche klaar.
  • Serveer met een frisse salade.
Diner
Nederlands
Broccoli quiche, Broccoli-paddenstoelen quiche, Paddenstoelen quiche
Heb je dit recept al eens gemaakt?Tag @SilphyasKitchen op Instagram en gebruik de hashtag #silphyaskitchen

Voedingswaarde
(voor het gehele recept)
1254 kcal | 89,8 gr koolhydraten | 51 gr vet, waarvan 7,1 gr verzadigd vet | 95 gr eiwit | 28 gr vezels | 2,8 gr zout


Dit blog bevat affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

close

Gewoon lekker, lekker plantaardig!

Sluit je aan bij 790 anderen en kook met me mee!

Je ontvangt maximaal 1 keer per week een e-mail

Plaats een reactie

Review