Waarschijnlijk is het eerste wat in je opkomt “Frankrijk”! Bij mij wel in ieder geval. Of “Lorraine” waar de beroemdste quiche naar is vernoemd. Maar de quiche die ik onlangs maakte heeft daar helemaal niets van weg. Maar het is wel ontzettend lekker! ’s Avonds hebben we er heerlijk van gesmuld, en de volgende dag had ik nog een kwart mee naar het werk: koud als lunch is het ook geweldig eten.
Je kunt hier met twee personen overigens goed twee keer van eten. Dus avondeten en lunch en dat binnen een uur!
Dit is een echte Griekse quiche! Nou ja, met een beetje fantasie dan. Je moet overigens ook je fantasie maar even op de loop laten voor wat betreft de foto… de quiche was zó lekker dat ik helemaal vergeten ben een foto te maken. Bovenstaande foto is dan ook afkomstig van Pixabay.
Hou je van sausjes?
Maak er dan een heerlijke supersimpele knoflooksaus bij. Een paar eetlepels Turkse yoghurt (die is dikker dan de Griekse), 1 of 2 tenen knoflook en een volle theelepel tzatzikikruiden. Goed roeren en klaar. En lekker dat die is! Daar kan geen enkele knoflooksaus tegenop.
Recept Griekse quiche die geen quiche is.
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!