Selleriesalade

Ik geef gelijk toe dat het meer werk is dan even naar de winkel rennen en een bakje selleriesalade in je winkelwagen of mandje stoppen, maar het is het waard. En daarnaast weet je tenminste wat er in zit; geen foute E-nummers of geraffineerde rommel en dat proef je!

Tips

En als je dan toch bezig bent met je keukenmachine of spiralizer, maak dan gelijk een hele lading. Je kunt het namelijk ook rauw invriezen voor een volgende keer. Heb je nog wortelen of courgettes liggen? Verwerk die dan ook maar gelijk. Kun je gelijk deze noodles gaan maken. Maar let op: als je spiralizer alleen maar dikke slierten kan maken, dan raad ik aan om de fijne rasp van je keukenmachine te gebruiken.


Met een spiralizer maak je in een handomdraai prachtige slierten van wortel, aardappel, biet, appel en nog veel meer.

Recept selleriesalade

selleriesalade

Selleriesalade

Kook: 15 minuten

Ingrediënten

  • 1 knolselderij
  • 175 gram Alpro kwark, ongezoet
  • 2 tl mosterd, zoet
  • 1 el citroensap, of appelazijn
  • 2 el walnootolie
  • 1 el maple syrup, optioneel
  • peper en zout

Instructies

  • Schil de selderijknol en zorg dat er geen bruine plekken meer zichtbaar zijn.
  • Doe er gelijk wat citroensap over, want het verkleurt snel.
  • Spiralize, rasp of snijd de knol. Gebruik je de spiralizer? Knip de slierten dan eventueel wat korter, dat eet makkelijker.
  • Voeg dan de overige ingrediënten toe en roer alles goed door elkaar.
  • Schep in een goed afsluitbare bak. Zo is het nog een dag of 3 goed houdbaar in de koelkast.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Variatie

Je kunt voor de variatie ook nog één of meer van de volgende lekkere dingen toevoegen:

  • fijngesneden peterselie
  • grof gehakte walnoten
  • grof gehakte pecannoten
  • fijn gesneden appel
  • geraspte wortel
  • rozijnen

Lekker op een toastje (al dan niet glutenvrij, ik vind die met lente-ui smaak erg lekker) of op een plakje komkommer. Maar ook als toevoeging op de salade van simpel sla, tomaat en komkommer.

Oh ja, mocht je de rauwe selderij toch wat te hard vinden, je kunt het natuurlijk ook even kort blancheren (= een pan water opzetten, selderijslierten toevoegen aan het kokende water, drie keer met je ogen knipperen en klaar ben je).

Meer weten van de knolselderij?

Wil je nog meer recepten en weetjes over de knolselderij? Ga dan naar deze pagina, daar leggen ze gelijk uit hoe je dat beest schoon moet maken. Ik deed het in ieder geval anders. Ik sneed de onderkant (of was het de bovenkant?) er van af en zette hem op het snijvlak. Toen ging ik er met het mes langs, niet te zuinig en net zoals je een ananas schoonmaakt. Daarna sneed ik hem in vieren, zodat zo’n stuk makkelijk in de spiralizer ging.

Salade zelf gemaakt, maar foto niet! Bron: Pixabay

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie