Watermeloensoep!

Heerlijk hoor die zomerse temperaturen, je hoort me niet klagen, maar echt veel trek in eten heb ik niet op dit moment. Jij waarschijnlijk ook niet. Dan is deze watermeloensoep echt iets voor jou: je bent snel klaar en hebt maar erg weinig ingrediënten nodig hiervoor. Deze soep is natuurlijk calorie-arm, maar ook nog eens superlekker. De munt geeft de soep zijn frisheid en de gember geeft het geheel net even wat meer pit.

Deze soep is natuurlijk niet echt maagvullend, maar bij de BBQ of als voorafje is het een heerlijk recept. Ik zou zeggen; waar wacht je nog op?! Ga die keuken in en kom er binnen een kwartier weer uit met een heerlijk soepje.

watermeloensoep

Watermeloensoep

0 van 0 stemmen
Print recept Pin recept Waardering
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten
 

  • 1 watermeloen
  • 1 komkommer
  • 1 duim gember
  • 15 gr munt

Aan de slag
 

  • Snijd de watermeloen in tweeën en gebruik de helft hiervan. Haal het vruchtvlees uit de schil. Was en schil de komkommer, snijd hem in grove stukken. Pel de gember en snijd in kleine stukken of rasp het grof. Haal de muntblaadjes van de takjes af. Houd een paar blaadjes apart ter garnering
  • Doe dit allemaal in de blender en pureer tot er een glad geheel staat. Of zet je staafmixer er in. Plaats alles in de koelkast of - beter nog - even in de vriezer tot het soepje ijskoud is.
  • Schep bolletjes uit de andere helft van de meloen en lepel die vlak voor het serveren door de soep. Garneer met wat blaadjes munt.

 

Tip

Wanneer je de watermeloen meteen na aanschaf in de koelkast legt is ie natuurlijk al koud als je begint. Scheelt weer wat wachttijd 😉
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat anderen in één oogopslag zien wat je er van vond door sterren te geven. Maar je kunt ook gewoon een reactie achterlaten. Vind ik superleuk!

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Deel je enthousiasme!
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *