Kip souvlaki schotel met couscous, groenten en knoflook-munt-yoghurt saus. Het woord souvlaki betekent spiesje. Maar in dit recept komt er echter geen stokje aan te pas. En dan de marinade… de benaming ‘souvlaki kruiden’ klopt natuurlijk ook van geen kant. Want wat zijn in hemelsnaam ‘spiesje kruiden’? Maar goed, ik doe net of ik gek ben en ga gewoon lekker door met mijn recept. Ik had nog een potje met kruiden (van de Lidl) staan en die heb ik gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook zelf kruidenmengsels maken. Ik heb die mengsels nog niet gemaakt en kan dus ook niet vertellen of het werkelijk lekker is. Vandaag dient gemak de mens. Dit mens om precies te zijn! Een heerlijke kip souvlaki staat er op het menu.
Recept souvlaki schotel
Serveer suggestie
Je kunt de kip in een pitabroodje stoppen en er een lekkere saus bij maken, er een heerlijke lichte salade bij geven van sla, olijven, paprika en ui, maar ik serveerde er couscous met groenten en een knoflook-munt-yoghurt saus bij. Lekker licht en toch een erg voldaan gevoel overhouden na het eten, dat lukt je met deze schotel!
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!
Echt een super gerecht!
Dankjewel Nadia. Lekker en vooral ook wel lekker makkelijk 🙂