Kip souvlaki schotel

Kip souvlaki schotel met couscous, groenten en knoflook-munt-yoghurt saus. Het woord souvlaki betekent spiesje. Maar in dit recept komt er echter geen stokje aan te pas. En dan de marinade… de benaming ‘souvlaki kruiden’ klopt natuurlijk ook van geen kant. Want wat zijn in hemelsnaam ‘spiesje kruiden’? Maar goed, ik doe net of ik gek ben en ga gewoon lekker door met mijn recept. Ik had nog een potje met kruiden (van de Lidl) staan en die heb ik gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook zelf kruidenmengsels maken. Ik heb die mengsels nog niet gemaakt en kan dus ook niet vertellen of het werkelijk lekker is. Vandaag dient gemak de mens. Dit mens om precies te zijn! Een heerlijke kip souvlaki staat er op het  menu.

Bij de kip souvlake

Je kunt de kip in een pitabroodje stoppen en er een lekkere saus bij maken, er een heerlijke lichte salade bij geven van sla, olijven, paprika en ui, maar ik serveerde er couscous met groenten en een knoflook-munt-yoghurt saus bij. Lekker licht en toch een erg voldaan gevoel overhouden na het eten, dat lukt je met deze schotel!

 

kip souvlaki

Kip souvlaki schotel met knoflook-munt-yoghurt saus

5 van 1 stem
Print recept Pin recept Waardering
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten
 

Kip souvlaki

  • 2 kipfilets
  • 3 el olijfolie
  • el souvlaki kruiden

Couscous met groenten

  • 180 gr couscous
  • sriracha ((optioneel))
  • 1 paprika ((rood of geel))
  • ½ courgette
  • ½ aubergine
  • olijfolie

Knoflook-munt-yoghurt saus

  • 4 flinke el yoghurt ((Turkse of Griekse))
  • tak munt
  • 1 teen knoflook ((of meer naar smaak))
  • ½ limoen ((het sap))

Aan de slag
 

Kip souvlaki

  • Meng de olie met de kruiden. Snijd de kip in kleine blokjes en roer door de kruidenolie. Laat dit even een uurtje staan (korter kan echter ook goed, want het zijn kleine stukjes).
  • Bak de stukjes kip op hoog vuur aan en zet dan de warmtebron naar middelmatig. Schep voortdurend om.

Couscous met groenten

  • Doe de couscous in een kom en schenk hier 200 gram licht gezouten, gekookt water over. Zet het een minuut of 6 opzij, totdat de couscous al het water heeft opgenomen. Haal het met een vork los en laat het afkoelen. Herhaal het roeren met de vork af en toe.
  • Snijd de groenten in blokjes en bak dit in een wok op middelhoog vuur in een klein beetje olie, totdat het gaar is. Roer nu nogmaals met een vork door. Wil je de couscous een beetje pittig hebben, doe er dan nu een scheutje sriracha door en roer het nogmaals goed door. Schep de groenten voorzichtig door de couscous.

Knoflook-munt-yoghurt saus

  • Snijd de munt fijn en pers de teen knoflook uit. Meng alle ingrediënten door elkaar.
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat anderen in één oogopslag zien wat je er van vond door sterren te geven. Maar je kunt ook gewoon een reactie achterlaten. Vind ik superleuk!

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Deel je enthousiasme!
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

2 thoughts on “Kip souvlaki schotel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *