Het recept voor deze gekarameliseerde uientaart kreeg ik van een collega. Ze vertelde enthousiast over “de lekkerste uientaart ooit waar je je vingers bij opeet”. En daar was geen woord bij gelogen.
Karameliseren?
Eigenlijk heb je voor het karameliseren van uien ook water, balsamico azijn en/of bruine suiker nodig. Dat laat ik in dit recept achterwege, het is op deze manier eigenlijk al lekker en zoet genoeg. In het recept voor een uien plaattaart doe ik het wel ‘zoals het hoort’.
Tip voor een knapperige bodem
Ik vind het zelf erg lekker om een wat knapperig gekruide bodem te hebben. Jij ook? Neem dan paneermeel en meng dit met peper en zout of chillipeper. Of vermaal hartige crackers (glutenvrije rijstcrackers met lente-ui smaak bijvoorbeeld) tot paneermeel. Zodra de quichevorm is ingevet strooi je het paneermengsel erop en laat je de vorm even rond gaan zodat het goed is verdeeld. Leg dan pas het deeg in de vorm en druk het even goed aan.
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!