Haricots verts met champignons en spekjes

Haricots verts of sperziebonen?

Of gewoon toch maar groene bonen? Hoe je ze moet bereiden, bewaren en of er überhaupt wel een verschil is tussen haricots verts en sperziebonen lees je hier.

Boontjes schoonmaken

Bijna niemand vindt het leuk. Maar met dit trucje blijkt het ineens fluitje van een cent te zijn. Ik zag het licht toen ik weer eens naar filmpjes van Jamie Oliver zat te kijken. Jij koopt haricots verts waarschijnlijk ook verpakt, in zo’n klein zakje?

  • Schud dat zakje nu eens heel goed naar één kant, dan liggen zo goed als alle boontjes met hun dopje tegen die kant aan.
  • Leg het zakje nu voorzichtig neer op het aanrecht.
  • Pak een superscherp mes en snijd in één beweging alle puntjes er af, met plastic en al.
  • Schud het zakje nu de andere kant uit, of tik het een beetje op het aanrecht, en snijd nu de andere puntjes er af.

Je hebt nu een stapeltje haricots verts met een plastic wikkel er om heen. Simpel toch?

Maar kijk voor de zekerheid wel even of je ook echt alle puntjes er af hebt, soms zit er zo’n klein boontje tussen dat die tussen wal en schip is gekomen…

haricots verts

Haricots verts met spek en champignons
0 van 0 stemmen
Print recept Pin recept Waardering
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten
 

  • 200 gr haricots verts
  • 200 gr kastanje champignons
  • 200 gr spekreepjes
  • 1 ui
  • 4 tenen knoflook

Aan de slag
 

  • Maak de boontjes schoon en snij ze doormidden. Kook ze vervolgens even kort.
  • Snijd de ui in zeer dunne halve ringen en pers de knoflook, of snijd deze ook fijn.
  • Bak de spekjes zonder toevoeging op middelhoog vuur.
  • Voeg na 2 minuten de ui en knoflook toe.
  • Zodra de ui glazig wordt, voeg je de boontjes en champignons toe.
  • Laat het geheel nog even doorbakken. Dit is afhankelijk van hoe gaar je de boontjes en champignons wil hebben natuurlijk.
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat anderen in één oogopslag zien wat je er van vond door sterren te geven. Maar je kunt ook gewoon een reactie achterlaten. Vind ik superleuk!

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Deel je enthousiasme!
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *