Haricots verts of sperziebonen?
Of gewoon toch maar groene bonen? Hoe je ze moet bereiden, bewaren en of er überhaupt wel een verschil is tussen haricots verts en sperziebonen lees je hier.
Boontjes schoonmaken
Bijna niemand vindt het leuk. Maar met dit trucje blijkt het ineens fluitje van een cent te zijn. Ik zag het licht toen ik weer eens naar filmpjes van Jamie Oliver zat te kijken. Jij koopt haricots verts waarschijnlijk ook verpakt, in zo’n klein zakje?
- Schud dat zakje nu eens heel goed naar één kant, dan liggen zo goed als alle boontjes met hun dopje tegen die kant aan.
- Leg het zakje nu voorzichtig neer op het aanrecht.
- Pak een superscherp mes en snijd in één beweging alle puntjes er af, met plastic en al.
- Schud het zakje nu de andere kant uit, of tik het een beetje op het aanrecht, en snijd nu de andere puntjes er af.
Je hebt nu een stapeltje haricots verts met een plastic wikkel er om heen. Simpel toch?
Maar kijk voor de zekerheid wel even of je ook echt alle puntjes er af hebt, soms zit er zo’n klein boontje tussen dat die tussen wal en schip is gekomen…
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!