Haricots verts met champignons en spekjes

Haricots verts of sperziebonen?

Of gewoon toch maar groene bonen? Hoe je ze moet bereiden, bewaren en of er überhaupt wel een verschil is tussen haricots verts en sperziebonen lees je hier. Ik kan alleen maar zeggen “heerlijk”. Logisch dat ik dat zeg, want iets wat me niet bevalt zal ik hier niet zo gauw plaatsen. Deze website is tenslotte mijn persoonlijke kookboek, dus ik wil alleen dat vinden wat ik lekker vind. Alhoewel er ook wel eens iets tussendoor slipt wat niet goed gelukt is of waar ik gewoon bij sta te gruwelen hahahaha.

Even praktisch

Bonen schoonmaken. Bijna niemand vindt het leuk. Maar soms kom je een handig trucje tegen waardoor dingen een fluitje van een cent zijn ineens. Zo ook dit trucje voor het ‘doppen van haricots verts’. Ik keek het af van Jamie Oliver (het zal eens niet). Haricots verts worden eigenlijk altijd verpakt verkocht. In zo’n klein zakje. Als je dat zakje nu eens heel goed één kant uit schudt, dan zitten alle boontjes tegen die kant aan. Leg dit neer op het aanrecht, pak een superscherp mes en snijd in één beweging alle puntjes er af (ja, door het zakje heen). Schudt het nu de andere kant uit, of tik het een beetje op het aanracht, en snijd nu de andere puntjes er af. Je hebt nu een recht rijtje haricots verts met een plastic wikkel er om heen. Simpel he?! Oh ja, kijk voor de zekerheid wel even of je ook echt alle puntjes er af hebt, soms zit er zo’n klein boontje tussen dat die tussen wal en schip is gekomen…

haricots verts

Haricots verts met spek en champignons
0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Waardering
Gang: Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 200 gr haricots verts
  • 200 gr kastanje champignons
  • 200 gr spekreepjes
  • 1 ui
  • 4 tenen knoflook

Instructies

  • Maak de boontjes schoon en snij ze doormidden. Kook ze vervolgens even kort.
  • Snijd de ui in zeer dunne halve ringen en pers de knoflook, of snijd deze ook fijn.
  • Bak de spekjes zonder toevoeging op middelhoog vuur.
  • Voeg na 2 minuten de ui en knoflook toe.
  • Zodra de ui glazig wordt, voeg je de boontjes en champignons toe.
  • Laat het geheel nog even doorbakken. Dit is afhankelijk van hoe gaar je de boontjes en champignons wil hebben natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *