Auberginerolletjes met lamsgehakt en zoete aardappel is een geweldige combinatie!

Auberginerolletjes met lamsgehakt en zoete aardappel is een geweldige combinatie!

0 Comments  /  Direct naar recept

Ooit las ik dat je pas een goede huisvrouw bent als je wel 100 gerechten kunt maken met aubergine. Nou, voorlopig heb ik nog een hoop te leren dan 🙂 Maar dit gerecht van lasmgehakt met aubergine en zoete aardappel is in ieder geval een gerecht waar je je niet voor hoeft te schamen als je dat voorschotelt aan je tafelgenoten. Wat is dit ontzettend lekker zeg! Even vroeg ik me nog af of ik niet gewoon, zoals gebruikelijk, af moest wijken van het recept door het gehakt ook te kruiden. Ik heb er geen spijt van dat ik toch maar het recept heb gevolgd. Het huis rook overigens ook geweldig. Terwijl ik dit zo typ krijg ik weer trek.

auberginerolletjes

Auberginerolletjes met lamsgehakt en zoete aardappel

16 augustus 2019
: 2
: 20 min
: 30 min
: 50 min
: Simpel

Je waant je even in zonniger oorden met dit heerlijke recept.

Door:

Ingrediënten
  • 1 aubergine
  • 1 zoete aardappel
  • 250 gr lamsgehakt (ander gehakt kan ook)
  • 1 ui
  • 4 tenen knoflook
  • 75 ml room
  • 50 gr geraspte kaas (ik gebruikte Gruyère)
  • 200 gr tomatenblokjes (blik)
  • 1 el tomatenpuree
  • 100 ml droge witte wijn
  • ½ tl kaneel
  • ¼ tl nootmuskaat
  • 1 tl gedroogde oregano
  • olijfolie
  • peper en zout
Instructies
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Stap 2 Snijd de aubergine in de lengte in plakken van ½ à 1 cm dik en bak ze vervolgens even heel kort in een beetje olie. Ze hoeven alleen wat ‘slapper’ te worden zodat je ze straks makkelijk op kan rollen.
  • Stap 3 Snijd ondertussen de zoete aardappel in zeer dunne plakjes. Snipper de ui en pers de knoflook.
  • Stap 4 Fruit de ui en knoflook in een pan. Voeg dan de tomatenblokjes, tomatenpuree en witte wijn toe en roer alles even goed door.
  • Stap 5 Breng alles nu op smaak met de oregano, kaneel, nootmuskaat, peper en zout.
  • Stap 6 Laat het geheel ongeveer 15 minuten op een laag vuur sudderen.
  • Stap 7 Vorm van het gehakt net zo veel worstjes als je plakken aubergine hebt en rol de worstjes in de aubergine.
  • Stap 8 Bestrijk een ovenschaal met olijfolie en leg de zoete aardappelplakjes op de bodem. Bestrooi met peper en zout.
  • Stap 9 Leg de auberginerolletjes hierop en schenk er de room en de tomatensaus over. Bestrooi met de kaas. Zet de schaal ongeveer 30 minuten in de oven tot alles mooi gegratineerd is.

Ga jij dit recept maken? Dan ben ik benieuwd of en hoe jij en je tafelgenoten er van hebben gesmuld. Heb je zelf een geweldig recept met aubergine in de hoofdrol? Laat dat dan weten in de comments hieronder.

Fotograferen is niet mijn ding… ik krijg geen honger van de foto’s, maar ik beloof je dat de smaak echt geweldig is!


Gerelateerde berichten

Omelet met zoete aardappel: da’s een stevig ontbijt

Omelet met zoete aardappel: da’s een stevig ontbijt

Een omelet op brood is altijd lekker natuurlijk, maar wat nou als je er voor kiest om (tijdelijk) geen brood te eten? Dan is zo’n omeletje misschien niet vullend genoeg. Dit stevige ontbijt houd je uren op de been!

Overheerlijke Goulash zonder pakjes en zakjes

Overheerlijke Goulash zonder pakjes en zakjes

Deze goulash doet je vragen om meer, en dat kan en mag ook! Enkel lekkere ingrediënten die ook nog goed voor je zijn.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.