Auberginerolletjes met lamsgehakt en zoete aardappel is een geweldige combinatie!

Ooit las ik dat je pas een goede huisvrouw bent als je wel 100 gerechten kunt maken met aubergine. Nou, voorlopig heb ik nog een hoop te leren dan ūüôā Maar dit gerecht van lasmgehakt met aubergine en zoete aardappel is in ieder geval een gerecht waar je je niet voor hoeft te schamen als je dat voorschotelt aan je tafelgenoten. Wat is dit ontzettend lekker zeg! Even vroeg ik me nog af of ik niet gewoon, zoals gebruikelijk, af moest wijken van het recept door het gehakt ook te kruiden. Ik heb er geen spijt van dat ik toch maar het recept heb gevolgd. Het huis rook overigens ook geweldig. Terwijl ik dit zo typ krijg ik weer trek.

Ga jij dit recept maken? Dan ben ik benieuwd of en hoe jij en je tafelgenoten er van hebben gesmuld. Heb je zelf een geweldig recept met aubergine in de hoofdrol? Laat dat dan weten in de comments hieronder.

Fotograferen is niet mijn ding… ik krijg geen honger van de foto’s, maar ik beloof je dat de smaak echt geweldig is!

auberginerolletjes

Auberginerolletjes met lamsgehakt en zoete aardappel

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Waardering
Gang: Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 2 personeen

Ingredi√ęnten

  • 1 aubergine
  • 1 zoete aardappel
  • 250 gr lamsgehakt of ander gehakt
  • 1 ui
  • 4 tenen knoflook
  • 75 ml room
  • 50 gr geraspte kaas ik gebruikte Gruy√®re
  • 200 gr tomatenblokjes blik
  • 1 el tomatenpuree
  • 100 ml droge witte wijn
  • ¬Ĺ tl kaneel
  • ¬ľ tl nootmuskaat
  • 1 tl oregano gedroogd
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200¬įC.
  • Snijd de aubergine in de lengte in plakken van ¬Ĺ √† 1 cm dik en bak ze vervolgens even heel kort in een beetje olie. Ze hoeven alleen wat ‘slapper’ te worden zodat je ze straks makkelijk op kan rollen.
  • Snijd ondertussen de zoete aardappel in zeer dunne plakjes. Snipper de ui en pers de knoflook.
  • Fruit de ui en knoflook in een pan. Voeg dan de tomatenblokjes, tomatenpuree en witte wijn toe en roer alles even goed door.
  • Breng alles nu op smaak met de oregano, kaneel, nootmuskaat, peper en zout.
  • Laat het geheel ongeveer 15 minuten op een laag vuur sudderen.
  • Vorm van het gehakt net zo veel worstjes als je plakken aubergine hebt en rol de worstjes in de aubergine.
  • Bestrijk een ovenschaal met olijfolie en leg de zoete aardappelplakjes op de bodem. Bestrooi met peper en zout.
  • Leg de auberginerolletjes hierop en schenk er de room en de tomatensaus over. Bestrooi met de kaas.
    auberginerolletjes
  • Zet de schaal ongeveer 30 minuten in de oven tot alles mooi gegratineerd is.

2 thoughts on “Auberginerolletjes met lamsgehakt en zoete aardappel is een geweldige combinatie!

  1. Dit recept heb ik melkvrij gemaakt ivm allergie/intolerantie voor melkproducten.
    Dus room weggelaten en tomatensaus in blokjes verdubbeld en wat meer tomatenpuree..
    Resulaat: het was heerlijke!
    Dank voor het recept delen.
    Dit kun je ook goed bewaren, want de volgende dag was het restje nog lekkerder: de smaken waren er toen nog meer ingetrokken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *