Aubergine rolletjes met lamsgehakt en zoete aardappel is een geweldige combinatie!

Als je het Arabische spreekwoord mag geloven ben ik nog niet klaar voor het huwelijk! Een vrouw die niet weet hoe ze een aubergine op 101 manieren kan bereiden is namelijk nog niet klaar voor het huwelijk. In dit gerecht wordt de aubergine opgerold en gevuld met lamsgehakt en zoete aardappel. Daarmee scoor je in ieder geval vast een puntje bij je geliefde en kom dichter bij de 101 manieren om aubergine te bereiden. Deze aubergine rolletjes met lamsgehakt zijn heerlijk! En de geur is voortreffelijk: kruidig en een beetje zoet.

Een vrouw die niet weet hoe een aubergine op 101 verschillende manieren te bereiden, is nog niet klaar voor het huwelijk.

Arabisch spreekwoord

Fotograferen is niet mijn ding… ik krijg geen honger van de foto’s, maar ik beloof je dat de smaak echt geweldig is!

auberginerolletjes

Aubergine rolletjes gevuld met lamsgehakt en zoete aardappel

0 van 0 stemmen
Print recept Pin recept Waardering
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 2 personeen

Keukenspullen

  • Ovenschaal

Ingrediënten
 

  • 1 aubergine
  • 1 zoete aardappel
  • 250 gram lamsgehakt
  • 1 ui
  • 4 tenen knoflook
  • 75 ml room
  • 50 gram geraspte kaas (bijvoorbeeld Gruyère)
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 100 ml droge witte wijn
  • ½ tl kaneel
  • ¼ tl nootmuskaat
  • 1 tl oregano (gedroogd)
  • olijfolie
  • peper en zout

Aan de slag
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd de aubergine in de lengte in plakken van ½ à 1 cm dik en bak ze vervolgens even heel kort in een beetje olie. Ze hoeven alleen wat ‘slapper’ te worden zodat je ze straks makkelijk op kan rollen.
  • Snijd ondertussen de zoete aardappel in zeer dunne plakjes. Snipper de ui en pers de knoflook.
  • Fruit de ui en knoflook in een pan. Voeg dan de tomatenblokjes, tomatenpuree en witte wijn toe en roer alles even goed door.
  • Breng alles nu op smaak met de oregano, kaneel, nootmuskaat, peper en zout.
  • Laat het geheel ongeveer 15 minuten op een laag vuur sudderen.
  • Vorm van het gehakt net zo veel worstjes als je plakken aubergine hebt en rol de worstjes in de aubergine.
  • Bestrijk een ovenschaal met olijfolie en leg de zoete aardappelplakjes op de bodem. Bestrooi met peper en zout.
  • Leg de auberginerolletjes hierop en schenk er de room en de tomatensaus over. Bestrooi met de kaas.
    auberginerolletjes
  • Zet de schaal ongeveer 30 minuten in de oven tot de kaas mooi is gegratineerd.
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat anderen in één oogopslag zien wat je er van vond door sterren te geven. Maar je kunt ook gewoon een reactie achterlaten. Vind ik superleuk!

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Deel je enthousiasme!
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

2 thoughts on “Aubergine rolletjes met lamsgehakt en zoete aardappel is een geweldige combinatie!

  1. Dit recept heb ik melkvrij gemaakt ivm allergie/intolerantie voor melkproducten.
    Dus room weggelaten en tomatensaus in blokjes verdubbeld en wat meer tomatenpuree..
    Resulaat: het was heerlijke!
    Dank voor het recept delen.
    Dit kun je ook goed bewaren, want de volgende dag was het restje nog lekkerder: de smaken waren er toen nog meer ingetrokken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *