Banana overnight oats

Een heerlijk zoet ontbijt met een beetje bite door de pecannoten.

Banana overnight oats

Bananen overnight oats geeft je een voldaan gevoel tot aan de lunch. In het originele recept stond ook nog dat er ahornsiroop toegevoegd moest worden. Maar aangezien bananen (en zeker rijpe) van zichzelf al zoet zijn en er ook nog eens vanille extract in gaat, vond ik nog meer zoetstof absoluut overbodig.

Mason jars

Om het wat overzichtelijker / makkelijker te verdelen over mason jars of andere afsluitbare dingen heb ik het recept geplaatst voor 1 persoon. In plaats van pecannoten kun je natuurlijk ook andere noten gebruiken of een schepje notenpasta. Serveren met frambozen of andere stukjes fruit is misschien ook wel een idee. Varieer er gewoon eens lekker op los zou ik zeggen.

Heb je geen cups in huis? Dan kun je de volgende maten hanteren: een ½ cup melk is 120 ml en een ½ cup havervlokken weegt ongeveer 45 gram.

Banana overnight oats

Bananen overnight oats

No ratings yet
Auteur: Sylvia
Een stevig ontbijt waar je tot aan de lunch op vooruit kunt. Eet het lekker koud in de zomer of warm het even op tijdens de wintermaanden.
Print recept Pin recept
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Porties: 1 persoon

Ingrediënten

  • ½ rijpe banaan
  • ½ cup havervlokken
  • ½ cup melk (naar keuze)
  • 2 el pecannoten
  • 1 tl vanille extract
  • snuf zeezout
  • 1 el lijnzaad

Instructies
 

  • Prak de banaan en hak de noten grof.
  • Doe dit samen met de andere ingrediënten in een mason jar, oude jampot of ander afsluitbaar bak en roer het even door elkaar. Zet het in de koelkast en kijk er de volgende ochtend pas weer naar.
  • Snijd eventueel nog wat plakjes banaan en strooi er nog wat extra noten over indien gewenst.
  • Serveer warm of koud, net hoe je bui staat.
Ontbijt
Nederlands
Bananen overnight oats, Havermout recept, Overnight oats, Overnight oats recept
Heb jij dit recept gemaakt?Jouw creatie bewonder ik graag op Instagram! Vergeet dus niet om @SilphyasKitchen of #SilphyasKitchen te vermelden.
close

Gratis eBook

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS het gratis eBook "Culinaire rondreis door Indonesië".

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info