Deze ‘Banana overnight oats’ moet je beslist geproefd hebben

Soms kom je een recept tegen waarvan je denkt “dit moet, en wel nu!”. Deze ‘banana overnight oats‘ (hoe vertaal je dat fatsoenlijk???) is zo’n recept. Het was echt een feestje toen ik dit vanmorgen mocht verorberen. En gelijk heb ik al het idee dat dit een blijvertje is, ook voor de winter. In de winter zal ik het alleen nog even verwarmen voordat ik ga snoepen. Want snoepen is het natuurlijk wel dit ontbijt. In het originele recept stond ook nog dat er maple syrup toegevoegd moest worden. Maar aangezien bananen (en zeker rijpe) van zichzelf al zoet zijn en er ook nog eens vanille extract in gaat, vond ik nog meer zoetstof absoluut overbodig. Om het wat overzichtelijker / makkelijker te verdelen over mason jars of andere afsluitbare dingen heb ik het recept geplaatst voor 1 persoon. In plaats van pecannoten kun je natuurlijk ook andere noten gebruiken of een schepje notenpasta. Serveren met frambozen of andere stukjes fruit is misschien ook wel een idee. Varieer er gewoon eens lekker op los zou ik zeggen.

Mason jars

Om het wat overzichtelijker / makkelijker te verdelen over mason jars of andere afsluitbare dingen heb ik het recept geplaatst voor 1 persoon. In plaats van pecannoten kun je natuurlijk ook andere noten gebruiken of een schepje notenpasta. Serveren met frambozen of andere stukjes fruit is misschien ook wel een idee. Varieer er gewoon eens lekker op los zou ik zeggen.

Heb je geen cups in huis? Dan kun je de volgende maten hanteren: een ½ cup melk is ongeveer 120 ml en een ½ cup havervlokken is ongeveer 45 gram.

Banana overnight oats

Banana overnight oats

Voordat je naar bed gaat maak doe je alle ingrediënten in een mason jar en de volgende ochtend geniet jij van dit gezonde ontbijtje! Tijdens de wintermaanden warm je dit gewoon even op. Een lekkere warme start.
0 van 0 stemmen
Print recept Pin recept Waardering
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Porties: 1 persoon

Ingrediënten
 

 • ½ rijpe banaan
 • ½ cup havervlokken
 • ½ cup melk (naar keuze)
 • 2 el pecannoten
 • 1 tl vanille extract
 • snuf zeezout
 • 1 el lijnzaad

Aan de slag
 

 • Prak de banaan en hak de noten grof.
 • Doe dit samen met de andere ingrediënten in een mason jar, oude jampot of ander afsluitbaar bak en roer het even door elkaar. Zet het in de koelkast en kijk er de volgende ochtend pas weer naar.
 • Snijd eventueel nog wat plakjes banaan en strooi er nog wat extra noten over indien gewenst.
 • Serveer warm of koud, net hoe je bui staat.
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat anderen in één oogopslag zien wat je er van vond door sterren te geven. Maar je kunt ook gewoon een reactie achterlaten. Vind ik superleuk!
banana overnight oats
Deel je enthousiasme!
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *