Banana overnight oats

Banana overnight oats geeft je een voldaan gevoel tot aan de lunch. In het originele recept stond ook nog dat er ahornsiroop toegevoegd moest worden. Maar aangezien bananen (en zeker rijpe) van zichzelf al zoet zijn en er ook nog eens vanille extract in gaat, vond ik nog meer zoetstof absoluut overbodig.

Mason jars

Het recept is voor 1 persoon geschreven, zodat je direct per persoon in een jampot of mason jar kunt voorbereiden. Serveren met frambozen of andere stukjes fruit is ook wel een idee. Varieer er gewoon eens lekker op los zou ik zeggen.

Recept banana overnight oats

Waardering

Bereidingstijd 5 minuten
1 persoon

Ingrediënten

  • ½ rijpe banaan
  • ½ cup havervlokken
  • ½ cup melk
  • 2 el pecannoten
  • 1 tl vanille extract
  • snuf zeezout
  • 1 el lijnzaad

Zo maak je het

  • Prak de banaan en hak de noten grof.
  • Doe dit samen met de andere ingrediënten in een mason jar, oude jampot of ander afsluitbaar bak en roer het even door elkaar. Zet het in de koelkast en kijk er de volgende ochtend pas weer naar.
  • Snijd eventueel nog wat plakjes banaan en strooi er nog wat extra noten over indien gewenst.
  • Serveer warm of koud, net hoe je bui staat.
Ga jij dit recept maken? Deel het op Instagram!Roep me via @SilphyasKitchen en gebruik de hashtag #silphyaskitchen

Opmerking bij de ingrediënten

  • Bananen – hoe rijper de bananen hoe zoeter het gerecht zal zijn
  • Havervlokken – ben je gebonden aan een glutenvrij dieet, let dan op het keurmerk
  • Melk – je kunt met een smaakje nemen (bijvoorbeeld Oatly sinaasappel mango drink) of amandelmelk bijvoorbeeld.
  • Lijnzaad – gebroken lijnzaad helpen je om je darmen gezond te houden. Bewaar gebroken lijnzaad altijd in de koelkast. Buiten de koelkast kan het snel achteruit gaan en zelfs niet meer goed zijn, terwijl je daar niets van ziet proeft of ruikt.
  • Vanille extract – heb je het niet in huis en wil je het ook niet maken? Laat het dan vooral achterwege, er gaat zo weinig in dat het verschil minimaal zal zijn.
  • Pecannoten – kun je ook vervangen door andere noten of een schep notenpasta. Bijvoorbeeld deze hazelnootpasta.

Heb je geen cups in huis? Dan kun je de volgende maten hanteren: een ½ cup melk is 120 ml en een ½ cup havervlokken weegt ongeveer 45 gram.

Recepten direct in je inbox?

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Plaats een reactie

Review