Deze ‘Banana overnight oats’ moet je beslist geproefd hebben

Soms kom je een recept tegen waarvan je denkt “dit moet, en wel nu!”. Deze ‘banana overnight oats‘ (hoe vertaal je dat fatsoenlijk???) is zo’n recept. Het was echt een feestje toen ik dit vanmorgen mocht verorberen. En gelijk heb ik al het idee dat dit een blijvertje is, ook voor de winter. In de winter zal ik het alleen nog even verwarmen voordat ik ga snoepen. Want snoepen is het natuurlijk wel dit ontbijt. In het originele recept (pinterest) stond ook nog dat er maple syrup toegevoegd moest worden. Maar aangezien bananen (en zeker rijpe) van zichzelf al zoet zijn en er ook nog eens vanille extract in gaat, vond ik nog meer zoetstof absoluut overbodig. Om het wat overzichtelijker / makkelijker te verdelen over mason jars of andere afsluitbare dingen heb ik het recept geplaatst voor 1 persoon. In plaats van pecannoten kun je natuurlijk ook andere noten gebruiken of een schepje notenpasta. Serveren met frambozen of andere stukjes fruit is misschien ook wel een idee. Varieer er gewoon eens lekker op los zou ik zeggen.

Mason jars

Om het wat overzichtelijker / makkelijker te verdelen over mason jars of andere afsluitbare dingen heb ik het recept geplaatst voor 1 persoon. In plaats van pecannoten kun je natuurlijk ook andere noten gebruiken of een schepje notenpasta. Serveren met frambozen of andere stukjes fruit is misschien ook wel een idee. Varieer er gewoon eens lekker op los zou ik zeggen.

Heb je geen cups in huis? Dan kun je de volgende maten hanteren: een ½ cup melk is ongeveer 120 ml en een ½ cup havervlokken is ongeveer 45 gram.

Banana overnight oats

Banana overnight oats

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Waardering
Gang: Ontbijt
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Porties: 1 persoon

Ingrediënten

  • ½ rijpe banaan
  • ½ cup havervlokken
  • ½ cup melk naar keuze
  • 2 el pecannoten
  • 1 tl vanille extract
  • snuf zeezout
  • 1 el lijnzaad

Instructies

  • Prak de banaan en hak de noten grof.
  • Doe dit samen met de andere ingrediënten in een mason jar, oude jampot of ander afsluitbaar bak en roer het even door elkaar. Zet het in de koelkast en kijk er de volgende ochtend pas weer naar.
  • Snijd eventueel nog wat plakjes banaan en strooi er nog wat extra noten over indien gewenst.
  • Serveer warm of koud, net hoe je bui staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *