Voor deze yoghurtcake met blauwe bessen en bramen kun je natuurlijk ook ander fruit gebruiken. Ik gebruikte overigens fruit uit de diepvries en dat ging prima. Het originele recept vond ik via Pinterest en komt van Simone’s Kitchen. In het originele recept staat 220 gram suiker vermeld, maar dat vind ik erg zoet. Door gebruik te maken van (over)rijpe bananen wordt het ook zoet, maar anders. Zoals gebruikelijk heb ik natuurlijk mijn zelfgemaakte vanille extract gebruikt voor het recept.

Yoghurtcake met blauwe bessen en bramen
Lekker bij de koffie, maar ook als ontbijt met een extra klodder dikke yoghurt
Print recept
Pin recept
Waardering
Porties: 2 personen
Ingrediënten
- 150 gr boter
- 2 bananen (overrijp)
- 2 eieren
- 140 gr dikke yoghurt (Turks of Grieks)
- 1 tl vanille extract
- 225 gr zelfrijzend bakmeel
- 125 gr blauwe bessen / bramen
Aan de slag
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Smelt de boter en doe deze samen met de suiker, eieren, yoghurt en vanille extract in een kom. Roer het tot een gladde massa (of gebruik een mixer).
- Voeg het meel toe en mix alles goed zodat er geen klontjes meer zijn.
- Schep nu de blauwe bessen en bramen door het beslag.
- Bekleed een cakevorm met bakpapier en schep het beslag erin. Strijk de bovenkant glad.
- Plaats de cake in de oven en laat hem daar een uurtje staan.;Test met behulp van een satéprikker of de cake gaar is à komt de prikker er droog uit dan zit je goed!
- Laat de cake even tien minuten afkoelen alvorens hem uit de vorm te halen. Laat hem daarna volledig afkoelen op een taartrek/-rooster.
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat anderen in één oogopslag zien wat je er van vond door sterren te geven. Maar je kunt ook gewoon een reactie achterlaten. Vind ik superleuk!