Yoghurtcake met blauwe bessen en bramen

Yoghurtcake met blauwe bessen en bramen

0 Comments  /  Direct naar recept

Voor deze yoghurtcake met blauwe bessen en bramen kun je natuurlijk ook ander fruit gebruiken. Ik gebruikte overigens fruit uit de diepvries en dat ging prima. Het originele recept vond ik via Pinterest en komt van Simone’s Kitchen. In het originele recept staat 220 gram suiker vermeld, maar dat vind ik erg zoet. Door gebruik te maken van (over)rijpe bananen wordt het ook zoet, maar anders. Zoals gebruikelijk heb ik natuurlijk mijn zelfgemaakte vanille extract gebruikt voor het recept.

Yoghurtcake met blauwe bessen en bramen

28 augustus 2019
: 1 cake
: 10 min
: 1uur
: 1uur 10 min
: Simpel

Lekker bij de koffie, maar ook als ontbijt met een extra klodder dikke yoghurt

Door:

Ingrediënten
  • 150 gr boter
  • 2 (over)rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 140 gr dikke yoghurt (Turks of Grieks)
  • 1 tl vanille extract
  • 225 gr zelfrijzend bakmeel
  • 125 gr blauwe bessen / bramen
Instructies
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Stap 2 Smelt de boter en doe deze samen met de suiker, eieren, yoghurt en vanille extract in een kom. Roer het tot een gladde massa (of gebruik een mixer).
  • Stap 3 Voeg het meel toe en mix alles goed zodat er geen klontjes meer zijn.
  • Stap 4 Schep nu de blauwe bessen en bramen door het beslag.
  • Stap 5 Bekleed een cakevorm met bakpapier en schep het beslag erin. Strijk de bovenkant glad.
  • Stap 6 Plaats de cake in de oven en laat hem daar een uurtje staan.
  • Stap 7 Test met behulp van een satéprikker of de cake gaar is à komt de prikker er droog uit dan zit je goed!
  • Stap 8 Laat de cake even tien minuten afkoelen alvorens hem uit de vorm te halen. Laat hem daarna volledig afkoelen op een taartrek/-rooster.

En zoals altijd ben ik ook nu weer nieuwsgierig of je dit recept gaat maken. Roep maar wat in de comments hieronder.


Gerelateerde berichten

Het is weer ontbijt-tijd: yoghurt met muesli en fruit

Het is weer ontbijt-tijd: yoghurt met muesli en fruit

Afwisseling van spijs doet eten, zo luidt het gezegde. Dus voor de broodnodige afwisseling hier een heel simpel ontbijtje van yoghurt met muesli. Klaar in een mum van tijd en je kunt er goed mee toe tot aan de lunch, zonder knagend gevoel. Je kunt […]

Bramen en cashew bowl

Bramen en cashew bowl

Vanaf eind juli kun je bramen plukken. Naast de gebruikelijke jam voor op de boterham, kun je er ook een heerlijk ontbijtje mee creëren. Neem nou deze bramen en cashew bowl: heerlijk fris met een klein beetje zurige ondertoon. Het schept zo heerlijk weg, en […]


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.