Yoghurtcake met blauwe bessen en bramen

Voor deze yoghurtcake met blauwe bessen en bramen kun je natuurlijk ook ander fruit gebruiken. Ik gebruikte overigens fruit uit de diepvries en dat ging prima. Het originele recept vond ik via Pinterest en komt van Simone’s Kitchen. In het originele recept staat 220 gram suiker vermeld, maar dat vind ik erg zoet. Door gebruik te maken van (over)rijpe bananen wordt het ook zoet, maar anders. Zoals gebruikelijk heb ik natuurlijk mijn zelfgemaakte vanille extract gebruikt voor het recept.

yoghurtcake met blauwe bessen en bramen

Yoghurtcake met blauwe bessen en bramen

Prep: 10 min
Kook: 1 uur
Totaal: 1 uur 10 min
Porties: 2 personen
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin
Lekker bij de koffie, maar ook als ontbijt met een extra klodder dikke yoghurt

Ingrediënten

  • 150 gr boter
  • 2 bananen overrijp
  • 2 eieren
  • 140 gr dikke yoghurt Turks of Grieks
  • 1 tl vanille extract
  • 225 gr zelfrijzend bakmeel
  • 125 gr blauwe bessen / bramen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Smelt de boter en doe deze samen met de suiker, eieren, yoghurt en vanille extract in een kom. Roer het tot een gladde massa (of gebruik een mixer).
  • Voeg het meel toe en mix alles goed zodat er geen klontjes meer zijn.
  • Schep nu de blauwe bessen en bramen door het beslag.
  • Bekleed een cakevorm met bakpapier en schep het beslag erin. Strijk de bovenkant glad.
  • Plaats de cake in de oven en laat hem daar een uurtje staan.;Test met behulp van een satéprikker of de cake gaar is à komt de prikker er droog uit dan zit je goed!
  • Laat de cake even tien minuten afkoelen alvorens hem uit de vorm te halen. Laat hem daarna volledig afkoelen op een taartrek/-rooster.
Ontbijt, Tussendoortje
Heb je dit recept al eens gemaakt?Tag @SilphyasKitchen op Instagram en gebruik de hashtag #silphyaskitchen
close

Gewoon lekker, lekker plantaardig!

Sluit je aan bij 791 anderen en kook met me mee!

Je ontvangt maximaal 1 keer per week een e-mail

Plaats een reactie

Review