Dit is oorspronkelijk een vegetarische schotel en zo hebben wij hem ook gegeten. Maar zodra ik de voordeur open deed rook ik al dat hier héél goed wat stoofvlees of karbonade door had gekund. Dat ga ik de volgende keer dan ook zeker doen. Er was maar een nadeel aan dit gerecht: eigenlijk te pittig en winters voor deze tijd van het jaar (op dit moment is het 32°C en volop zon). Dat had ik natuurlijk ook van tevoren wel kunnen bedenken *zucht* maar het leek me zo lekker. En dat was het dan ook! Dit recept met vergeten groenten is een blijvertje. Oh ja, ook deze komt weer via Pinterest van Simone’s Kitchen en ook hier heb ik weer ietsiepietsie naar mijn smaak aangepast.
Geen slowcooker?
Geen probleem! Het kan natuurlijk ook gewoon in een pan op een zeer laag vuurtje, met eventueel een vlamverdeler eronder. Ik denk alleen wel dat er dan wat vocht bij moet. Een lekker runder- of groentenbouillonetje bijvoorbeeld. En natuurlijk niet 7 uur laten sudderen…
Pittige schotel met vergeten groenten
Ingrediënten
- 2 wortelen
- 1 pastinaken
- 1 ui, groot
- 1 paprika, rood
- stukje gember
- 1 bosui
- 2 tenen knoflook
- 1 tl komijnpoeder
- ½ tl paprikapoeder, pikant
- ½ tl kaneel
- 1 rode peper
- 1 blik tomatenblokjes
- peper en zout
Zo maak je het
- Snijd de wortelen, pastinaken, ui en paprika in grove stukken.
- Snijd de rode peper en bosui in ringetjes en de knoflook in plakjes.
- Meng alles in de slowcooker en roer even goed door.
- Zet de slowcooker voor 7 uur (of tot alles gaar is) op low.
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!
veel ste lang 7 uuuuuuur
Hej Piet, voel je vrij om het korter te doen, recepten zijn er als richtlijn niet als regelgeving 😄