Vergeten groenten maken deze schotel onvergetelijk

Dit is oorspronkelijk een vegetarische schotel en zo hebben wij hem ook gegeten. Maar zodra ik de voordeur open deed rook ik al dat hier héél goed wat stoofvlees of karbonade door had gekund. Dat ga ik de volgende keer dan ook zeker doen. Er was maar een nadeel aan dit gerecht: eigenlijk te pittig en winters voor deze tijd van het jaar (op dit moment is het 32°C en volop zon). Dat had ik natuurlijk ook van tevoren wel kunnen bedenken *zucht* maar het leek me zo lekker. En dat was het dan ook! Dit recept met vergeten groenten is een blijvertje. Oh ja, ook deze komt weer via Pinterest van Simone’s Kitchen en ook hier heb ik weer ietsiepietsie naar mijn smaak aangepast.

Geen slowcooker?

Geen probleem! Het kan natuurlijk ook gewoon in een pan op een zeer laag vuurtje, met eventueel een vlamverdeler eronder. Ik denk alleen wel dat er dan wat vocht bij moet. Een lekker runder- of groentenbouillonetje bijvoorbeeld. En natuurlijk niet 7 uur laten sudderen…

pittige schotel met vergeten groente

Pittige schotel met vergeten groenten

Prep: 10 min
Kook: 7 uur
Totaal: 7 uur 10 min
Porties: 3 personen
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin

Ingrediënten

  • 2 wortelen
  • 1 pastinaken
  • 1 grote ui
  • 1 rode paprika
  • stukje gember
  • 1 bosui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl komijn
  • ½ tl pikante paprikapoeder
  • ½ tl kaneel
  • 1 rode peper
  • 1 blik tomatenblokjes
  • peper en zout

Instructies

  • Snijd de wortelen, pastinaken, ui en paprika in grove stukken.
  • Snijd de rode peper en bosui in ringetjes en de knoflook in plakjes.
  • Meng alles in de slowcooker en roer even goed door.
  • Zet de slowcooker voor 7 uur (of tot alles gaar is) op low.
Hoofdgerecht
Heb je dit recept al eens gemaakt?Laat dan een reactie achter en plaats jouw foto op Instagram @SilphyasKitchen of tag #silphyaskitchen!
close

Cadeautje van mij, voor jou!

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS toegang tot gratis eBooks en meer.

Plaats een reactie

Review