Inspiratie: dagmenu #5

Ontbijt: All bran fruit bowl

Ingrediënten: All bran van Kellog’s, banaan, blauwe bessen, plantaardige melk naar keuze, verschillende soorten fruit (optioneel: chiazaad of gebroken lijnzaad).

Totale bereidingstijd: 5 minuten

Ook al vind ik dit een typisch zomers ontbijt, het smaakt me ook prima in de winter! Het enige nadeel hieraan is dat het minder lang vult dan bijvoorbeeld overnight oats. Meestal krijg ik toch net voor de lunch al weer trek.

all bran fruit bowl

Lunch: Pannenkoeken

Ingrediënten: bloem, sojamelk, eivervanger, zout, water

Totale bereidingstijd: 15 minuten

We hoeven tenslotte niet altijd braaf of gezond te lunchen nietwaar 😂 Nadat ik eerder een poging tot vegan pannenkoeken had gedaan, ging het deze keer wel goed! De eerste keer was ik er in gedachten niet bij waardoor de verhoudingen helemaal verkeerd waren. Terwijl je gewoon de normale verhoudingen aan kunt houden die je voor niet-vegan pannenkoeken ook gebruikt.

pannenkoeken

Tussendoor: Appel met hazelnootpasta

Ingrediënten: appel en hazelnoten

Total bereidingstijd: 5 minuten

Ik neem niet vaak een tussendoortje, maar als ik dan toch thuis een tussendoortje pak dan vind ik een appel of banaan met een flinke theelepel hazelnootpasta toch wel heel erg lekker.

hazelnootpasta

Diner: Linzenburgers met avocado-chilisaus

Ingrediënten: zilvervlies rijst, groene linzen, wortel, havervlokken, knoflookpoeder, peper en zout, eivervanger, avocado, chili vlokken, limoen, veganaise, plantaardige yoghurt

Totale bereidingstijd: 25 minuten

Als je eens écht lekkere plantaardige burgers zelf wil maken, die niet moeilijk te maken zijn, dan is dit je kans. Ik vind ze echt heerlijk! Toch liever niet zelf maken? In dit artikel deel ik mijn mening over een aantal plantaardige vleesvervangers.

linzenburger

Toetje: Chocolade chiapudding met frambozen

Ingrediënten: chiazaad, ongezoete plantaardige melk, cacaopoeder, (diepvries) frambozen

Totale bereidingstijd: 5 minuten

Ook een toetje eet ik zeker niet iedere avond, maar net als een hoop mensen met mij heb ik soms heel erg behoefte aan chocolade. Maar waar ik voorheen een hele reep verorberde neem ik nu een zelfgemaakte chocoladetoetje. Voor mij is hiermee aan de chocoladehonger voldaan, maar dan zonder alle zoetigheid.

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie