Buddha bowl met geroosterde groene asperges en hummus dressing
“Instant happiness” dat zijn de woorden die bij me opkomen als ik deze overheerlijke buddha bowl mag verorberen.
Kook: 30 minutenmin
Porties (aanpasbaar):2personen
Ook nodig
Ovenschaal
Ingrediënten
Kruiden quinoa
1cupquinoa, gekookt
zout
1handkoriander, fijn gehakt
1handpeterselie, fijn gehakt
2ellimoensap
Groentenmix
2handenbaby spinazie
4eledamame boontjes, koelvers
4eldoperwten, diepvries
400gramgroene asperges, geroosterd
olijfolie
peper en zout
Dressing
3elpikante hummus
2ellimoensap
2eltahini
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Verwarm de oven voor tot 200°C.
Zet een waterkoker aan of breng water aan de kook op het fornuis.
Groentenmix
Breek de houtige uiteinden van de asperges af en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Zet de schaal 15 minuten in de oven.
Haal de doperwten uit de vriezer en leg ze twee minuten in het kokende water.
Kruiden quinoa
Gebruik de verhouding 1:2 (quinoa:water). Kook de quinoa, met wat zout, volgens de instructies op de verpakking. Haal de quinoa daarna voorzichtig los met een vork en laat het afkoelen.
Hak de koriander en peterselie fijn en schep dit samen met het limoensap door de quinoa.
Dressing
Mix alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en verdun met water tot de gewenste dikte.
SAMENSTELLEN BOWL
Leg een handvol spinazie in een diep bord / schaal. Schik de edamame boontjes, doperwten, asperges en quinoa op de borden / schalen.Schenk er royaal de dressing over. Geniet!