Deze frisse en romige aardappelsalade doet het goed bij de lunch of BBQ.
Kook: 20 minutenmin
Ingrediënten
1kiloaardappelen
1stengelbleekselderij
1lente-ui
4takjespeterselie
1cupmayonaise
2elmosterd
2tlappelcider azijn
½ellimoensap
peper en zout
Optioneel
augurk, klein gesneden
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Schil eventueel de aardappelen en spoel ze af onder de kraan. Beslis nu of je ze in zijn geheel kookt en daarna in blokjes snijdt, of dat je ze eerst in blokjes snijd en dan kookt. De kooktijd is aanzienlijk korter wanneer je kleine blokjes kookt!
Kook de aardappelen beetgaar. Giet ze dan af en laat ze afkoelen.
Snijd ondertussen de bleekselderij in dunne halve maantjes. Snijd het groene gedeelte van de lente-ui in ringetjes en hak de peterselie fijn.
Meng de mayonaise, mosterd, azijn en het limoensap door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Wanneer de aardappelen zijn afgekoeld schep je voorzichtig alle ingrediënten door elkaar.
Notities
Je kunt de aardappelsalade zeker een week bewaren in de koelkast.